avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura pentru firme din strainatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura pentru firme din strainatate

Buna ziua,

sunt traducator (PFA) si as dori sa colaborez cu o firma din strainatate, dar nu stiu cum sa procedez cu factura (firma respectiva este in UE, deci factura va trebui sa fie in euro).

multumesc,

Anamaria C.
Cel mai recent răspuns: AnneMarie31 , utilizator 20:19, 10 Ianuarie 2011
Intocmiti-i facturain Euro , dar specificati cursul BNR din ziua respectiva -undeva.
Facturati-i fara TVA numai daca va da uncod fiscla valid.
Se intocmeste de obicei in limba beneficiarului .
In rest absolut la fel ca si pentru o firma romaneasca.
Nu uitati sa specificati contul in Euro. Pt plati externe nu se face conversia automat in contul de Euro , daca ati specificat contul de RON. Daca nu aveti cont in Euro , va trebui sa deschideti unul.
Cu aceasta ocazie solicitati si Codul SWIFT al bancii dvs. si treceti-l pe factura. In felul acesta plata se face mai rapid si poate fi urmarita mai usor, In functie de cum ati convenit cu beneficiarul , comisioanele bancare le suporta fie el , fie partial numai el , astfel comisioanele bancilor romanesti de multe ori sunt in sarcina dvs, asa incat este posibil sa primit in cont o suma diminuata.

Cu stima : Cons. j. Beniamin H.
multumesc.

Trebuie cumva sa ma inregistrez si in ROI (Registrul Operatorilor Intracomunitari)?:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii in tara pentru firma din germania gabybej gabybej Rog ajutor urgent! am urmatorul caz: prestez servicii de instalatii in Romania pentru o firma din Germania pe baza de Contract si am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Plata factura din ue chris2011 chris2011 Buna ziua, Am o intreprindere individuala pe numele meu si am deschis un cont bancar in lei la banca. Daca emit o factura pentru un client din UE (factura ... (vezi toată discuția)
Facturare tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)