sunt traducator (PFA) si as dori sa colaborez cu o firma din strainatate, dar nu stiu cum sa procedez cu factura (firma respectiva este in UE, deci factura va trebui sa fie in euro).
Intocmiti-i facturain Euro , dar specificati cursul BNR din ziua respectiva -undeva.
Facturati-i fara TVA numai daca va da uncod fiscla valid.
Se intocmeste de obicei in limba beneficiarului .
In rest absolut la fel ca si pentru o firma romaneasca.
Nu uitati sa specificati contul in Euro. Pt plati externe nu se face conversia automat in contul de Euro , daca ati specificat contul de RON. Daca nu aveti cont in Euro , va trebui sa deschideti unul.
Cu aceasta ocazie solicitati si Codul SWIFT al bancii dvs. si treceti-l pe factura. In felul acesta plata se face mai rapid si poate fi urmarita mai usor, In functie de cum ati convenit cu beneficiarul , comisioanele bancare le suporta fie el , fie partial numai el , astfel comisioanele bancilor romanesti de multe ori sunt in sarcina dvs, asa incat este posibil sa primit in cont o suma diminuata.
Facturare
tiku1985
Buna ziua,
Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)