avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura falsa

un prieten a cumparat un teren cu toate actele ok[intab. cad.carte func .act de v.-c.] de la un mstenitor care folosinduse de o procura falsa a dezbatut succesiunea la notariat chipurile avind acordul celuilalt mostenitor el avea dreptul la 7|8 celalalt la 1|8. si-a vandut partea lui de 7|8 lasindu-i celuilalt cota ce ai revenea de 1|8.Prietenul acesta a vandut la rindul lui terenul altcuiva si abia acum celalalt mostenitor contesta procura ca fiind falsa. actualul proprietar si-a facut casa mare a investit miliarde ,intrebarea este risca el sa piarda proprietatea cu tot ce a facut acolo [munca lui de zeci de ani]?????
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:35, 5 Februarie 2008
ACTUALUL PROPRIETAR SE BUCURA DE PREZUMTIA DE CUMPARATOR DE BUNA CREDINTA.
IN OPINIA MEA, IN CAZUL IN CARE SE CONSTATA NULITATEA PROCURII, MOSTENITORUL LEZAT NU POATE PRIMI DECAT CONTRAVALOAREA PARTII DIN MOSTENIRE CE II REVENEA, DE LA MOSTENITORUL CARE S-A FOLOSIT DE PROCURA FALSA.
Nu numai actualul proprietar se bucura de prezumtia de buna-credinta, ci si prietenul tau.:)
Anularea procurii, in niciun caz, nu va duce la anularea contractului de v/c al prietenului.
Actualul proprietar nu va pierde nimic. A fost de buna credinta, asa incat poate invoca oricand faptul ca a dobandit imobilul prin act cu titlu oneros. Ce se anuleaza din actele infaptuite inainte nu il priveste.

Pe fond, daca notarul a stabilit corect cotele, singurul prejudiciu suferit de mostenitorul inselat este valoarea corespunzatoare celor 1/8 din pret, asa incat atat va putea sa ceara. Chiar daca ar cere anularea vanzarii, ar avea o problema cu justificarea interesului. In fine, asta conteaza mai putin, situatia prietenului tau nu e atat de rea precum credeai.
multumecs mult pt .raspuns o precizare as mai aveacota mostenitorului celuilalt de 1|8 este a lui este nevanduta nu i s-a luat nimic din ce i se cuvenea
Atunci e ok dpdv al ultimului cumparator.

Alte discuții în legătură

Teren,procura falsa ncristi ncristi Detin un teren care a fost vandut cu procura falsa de catre un anume xulescu. sunt unic mostenitor al acestui teren. acest xulescu s-a prezentat in fata ... (vezi toată discuția)
Recuperare proprietate ContSters106950 ContSters106950 Am dreptul conform \\"\\"Certificatelor de mostenitor\\"\\" din 1958,1961 si suplimentar 1971, la o treime din casa si teren(1/3 a fost vanduta in 1971, si ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract vanzare-cumparare, succesiune emillius emillius Buna ziua! Fiica a mostenit 1/8 dintr-un imobil. Sotia defunctului a vandut imobilul fara acordul fiicei. Se poate anula contractul de vanzare cumparare? ... (vezi toată discuția)