avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract vanzare-cumparare, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract vanzare-cumparare, succesiune

Buna ziua!

Fiica a mostenit 1/8 dintr-un imobil. Sotia defunctului a vandut imobilul fara acordul fiicei.
Se poate anula contractul de vanzare cumparare? Fiica poate cere ca mama sa ii plateasca cota de 1/8 din valoarea tranzactiei?

Ce proceduri sunt de urmat si ce variante ar fi in acest caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:31, 10 Aprilie 2018
Sotia defunctului, nefiind proprietar deplin, nu avea cum sa vanda intregul imobil.
Fie a vandut doar cota ce ii apartinea, fie a vandut intregul imobil pe baza unei procuri prin care i-a reprezentat pe ceilalti coproprietari ( ma gandesc ca sunt 3 copii, din moment ce fiica are 1/8).
Presupunand totusi ca acel contract a fost incheiat in mod ilegal, fara consimtamantul fiicei, da,fiica poate cere constatarea nulitatii partiale a contractului, in privinta cotei sale. Sau, ca varianta, fiica poate incheia o tranzactie prin care sa renunte la dreptul de a cere constatarea nulitatii partiale a contractului in schimbul unei sume de bani, astfel contractul ramane valabil in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?? tentea tentea este valabil contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere daca nu este facuta succesiunea? poate fi atacat acest contract? (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan in indiviziune gicamarin gicamarin Am cumparat cu antecontract la notar cotele de cate 1/3 de la 2 mostenitori de pe un titlu de proprietate.Al 3-lea mostenitor inscris pe titlu ... (vezi toată discuția)