avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren,procura falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren,procura falsa

Detin un teren care a fost vandut cu procura falsa de catre un anume xulescu. sunt unic mostenitor al acestui teren. acest xulescu s-a prezentat in fata notarului cu alt yulesc acesta din urma pozand in prorpietarul terenului(adica eu), bineinteles, avand un buletin fals. Terenul a fost cumparat in schimbul unei sume mari de bani dar la 1/3 din valoarea reala a acestuia. Va rog sa imi spuneti ce se poate face pt a se anula contractul de vanzare-cumparare. Nu stiu daca cumparatorii sunt sau nu de buna credinta, dar ma intreb daca exista si alta metoda de a anula contractul,chiar daca acesti ar fi de buna credinta. Repet,valoarea terenului este mare. Cel care l-a vandut prin procura falsa a dat vina pe yulesc... Nu inteleg cum poti ramane fara proprietatea personala si justitia sa nu iti acorde dreptate. Cei ce au cumparat terenul sunt o firma de investitii cu un capital urias si 2 avocati. Am nevoie de un sfat bun.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
ncristi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ncristi , utilizator 05:31, 26 Noiembrie 2008
In dreptul nostru nu este interzisa vinzarea bunului altuia, numai ca in cauza de fata avem de a face cu infractiuni de fals si uz de fals, inselaciune. Astfel ca desi conventia de vinzare ar fi lovita de nulitate absoluta pentru lipsa calitatii esentiale de proprietar a vinzatorului, totusi o asemenea actiune ar fi costisitoare si riscanta pentru dv., mai bine ar fi o plingere penala pentru infractiunile aratate. Succes!
Este recomandat un proces penal sau unul civil? Care sunt diferentele in acest caz? In prezent se judeca in civil cu firma care a cumparat terenul. Precizez ca buletinul avea greseli grosolane fata de cel real, nu am intalnit niciodata aceste persoane care au efectuat vanzarea. as fi interesat de deznodamantul unor procese asemanatoare si cum s-a procedat. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala mincinoasa la vanzarea unui imobil gapavon gapavon La 3 ani de la decesul unchiului, matusa mea a vandut apartamentul (contract v/c) cu acordul numai a unui singur copil. Mentionez ca din aceasta casatorie (a 2 ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals mon3y mon3y Buna seara.Am achizitionat o masina din Germania pe care din cauza taxei de mediu prea mari am inmatriculat-o in Bulgaria.Dupa circa 2 ani, cand taxa a mai ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de fals in inscrisuri oficiale si anularea unui contract monicelu monicelu Buna ziua, Am urmatoarea situatie la care as dori un sfat. Am cumparat un teren de la o persoana fizica acum 2 ani si ceva. Am aflat acum ca vanzatorul cat ... (vezi toată discuția)