avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infractiunea de fals in inscrisuri oficiale si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infractiunea de fals in inscrisuri oficiale si anularea unui contract

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie la care as dori un sfat.
Am cumparat un teren de la o persoana fizica acum 2 ani si ceva. Am aflat acum ca vanzatorul cat si mandatarul sau la semnarea contractului de vanzare cumparare si reprezentanti ai primariei sunt pusi sub acuzare in sensul in care ar fi comis infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual iar reprezentantii primariei si infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice. Se pare ca titul de proprietate in baza caruia vanzatoarea mi-a vandut terenul este fals . Este vorba de un titlu emis in baza Legii nr.18/1991 prin care i s-ar fi reconstituit dreptul de proprietate asupra acestui teren. Terenurile vandute de acestia sunt mai multe si sunt multi cumparatori care au cumparat aceste terenuri. Nu am fost citata in acest dosar , nu sunt parte. Nici nu stiu daca inca s-a fixat vreun termen , am inteles ca prin rechizitoriu s-a dispus inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata. Vreau sa stiu daca pot pierde dreptul meu de proprietate avand in vedere acest dosar penal? Cineva mi-a spus ca ar fi bine daca m-as constitui parte civila in acest dosar. Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: monicelu , utilizator 00:13, 19 Noiembrie 2009
Buna ziua,
Daca, eventual, se constata prin hotarare definitiva, ca actul care a stat la baza contractului de V-C este un inscris fals, pe baza acestei hotarari definitive si irevocabile persoanele care au fost parti active in procesul de constatare a falsitatii, daca au un interes legitim, pot cere si constatarea nulitatii contactului Dvs.
Abia in aceasta situatie va puteti pozitiona fata de respectiva cerere.
Cu stima.
P.S. Consultati un avocat, cu actele "pe masa".
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:
De regula in procesul penal,prevaleaza temeiul probei - si-n fapt si-n drept!
Astfel sunteti in stare sa va sustineti T.P.???
Faceti astfel incat sa va constituiti in parte civila,la momentul potrivit!
Atentie ,sunteti in situatatia de-a incuviinta un fals ! Regrete !

Buna ziua,
Stimate Dle. @Jurist Clement,
Nu stiu daca utiliazatorul a inteles mesajul Dvs,. dar eu unul nu l-am inteles.
Fiti va rog amabil si expuneti-l mai clar.
Cu stima
Intr-adevar nu inteleg ce zice dl jurist. Nu cred ca exista un asa numit"moment potrivit" pentru a ma constitui parte civila si nici nu vad cum as incuviinta un fals , sincer! Prin temeiul probei ce intelegeti d-voastra in cazul meu? Sincer chiar sunt de acord cu dl legalmgm si inteleg ca nu ma pot constitui parte civila in acest dosar si probabil nici nu fac dovada unui interes legitim atata timp cat nu este deschisa o actiune civila de anulare a contractului meu de vanzare-cumparare. Va multumesc pentru sfaturi si cine mai are vreo parere sunteti bine veniti. Multumesc
Nu stim ce e in dosar si ce anume se solicita pe parte civila... ca sa stim daca exista vreo cerere de anulare a actului dv.
Nu cunosc ce inseamna incuviintarea unui fals, dar eu as vinde imobilul cat timp nun are vreo belea pe la CF si cat timp nu sunt citata... sau m-as informa despre dosar.
Ca sunt parte civila acum ori mai tarziu, tot aia e, asa incat as incerca sa rezolv mai repede si sa nu aman inevitabilul.
Verificati la BCF daca exista inscris litigiul, vedeti in certificatul de grefa depus in acest sens ce litigiu ar fi el...
Altfel, daca nu vreti nici sa interveniti, nici sa vindeti, stati cumonte si asteptati sa va intrebe careva de sanatate. Atunci va veti apara pe buna-credinta si sperati sa va ramana contractul in picioare.
Sunteti inscris la CF cu dreptul de proprietate?

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 23 ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)