Buna seara.Am achizitionat o masina din Germania pe care din cauza taxei de mediu prea mari am inmatriculat-o in Bulgaria.Dupa circa 2 ani, cand taxa a mai scazut, in baza procurii facute de firma bulgara catre mine prin care ma imputernicea sa circul cu masina pe teritoriul Romaniei cat si in alte tari, sa vand masina cui cred de cuviinta la ce suma doresc si cand doresc, am facut un contract de vanzare - cumparare prin care firma imi vinde mie masina si am facut toate demersurile pentru a o inmatricula.In momentul in care am depus actele la ghiseul de inmatriculari cei de acolo ma acuza de fals si uz de fals invocand faptul ca nu aveam voie sa-mi vand masina mie fapt care nu este mentionat in procura.Ce as putea face sa ies cumva din situatia asta?Multumesc pt sfaturi.
Cred ca ii deranjeaza mai mult masinile inamtriculate in BG decat infractiunea de care va suspecteaza, oricum in procura trebuia specificat in mod expres acest aspect, aici au dreptate parerea mea. Ma gandesc ca daca obtineti o hartie de la firma din BG prin care sa declare ca aveati si acest drept, se poate rezolva, e clar ca nu ati avut intentie de a savarsi vreo infractiune si infractiunile de fals si uz de fals se savarsesc cu intentie directa.
Multumesc pentru raspunsuri.Incerc sa iau legatura cu firma din bulgaria pentru a obtine o hartie cum ca ei sunt de acord sa-mi vand masina inclusiv mie.Sper sa ajute.
Citez: In momentul in care am depus actele la ghiseul de inmatriculari cei de acolo ma acuza de fals si uz de fals invocand faptul ca nu aveam voie sa-mi vand masina mie fapt care nu este mentionat in procura.
Cei de acolo comit fie un ABUZ / fie nu cunosc legislatie !!!
- tot ceea ce nu este interzis = este permis !
- Proprietarul masinii ( cred ca este o firma BG ) va IMPUTERNICESTE pe Dvs. ( sa zicem Xulescu ) sa ii gasiti cumparator pt aceasta. Ceea ce Dvs. faceti si gasiti un cetatean Xulescu care e interesat de masina !
- explicati cu duhul blandetii la ghiseul inmatriculari ca NU va auto - vindeti masina, ci reprezentati proprietarul in actiunea legala de V / C a masinii sale catre un cumparator. NU are importanta ca Xulescu semneaza in numele vanzatorului ca acesta este deacord ca masina sa sa fie vanduta lui Xulescu ! NU scrie in procura ca este INTERZIS !
... pare complicat, dar e foarte simplu !
( conex: daca omul era proprietar / admin. de firma RO nu putea sa isi vanda masina catre el persoana fizica RO ??? )
Teren,procura falsa
ncristi
Detin un teren care a fost vandut cu procura falsa de catre un anume xulescu. sunt unic mostenitor al acestui teren. acest xulescu s-a prezentat in fata ... (vezi toată discuția)