avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri pentru refugiati Basarabia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri pentru refugiati Basarabia

Am pe cineva din familie, plecat din 2000 in Statele Unite. Fiicele locuiesc in tara, iar mama si bunicii s-au refugiat in 1944 din Basarabia. Ce modaliatati exista de a cere despagubiri pentru casa, pamanturile ramase acolo, in conditiile in care am inteles ca legea care se refera la aceste despagubiri a fost data in 2003, iar termenul de depunere al dosarelor a expirat. In conditiile in care aceasta persoana a plecat din tara inainte de publicarea legii, iar cele 2 fete erau minore la data promulgarii legii.

Alte discuții în legătură

Calitatea de deportat legea 290/2003 Artigas Artigas Va salut, Am un litigiu in derulare cu ANRP privind acoradarea de despagubiri pe baza Legii 290/2003.Printre documentele care mi s-au solicitat se numara si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)
Despagubire proprietati basarabia legea 290/2003 Elena_Roxana_B Elena_Roxana_B Buna seara! Bunicul meu este beneficiar al legii 189/2000, fiind evacuat in 1944 din Basarabia impreuna cu familia. In anul 2003 a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)