avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cine plateste impozitul si contributiile pentru PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cine plateste impozitul si contributiile pentru PFA

Buna ziua,

Sunt societate comerciala, si am un contract cu o PFA - expert tehnic, pentru realizarea unei lucrari (una singura).
Este exclus sa fie considerata activitate dependenta.
Ce contributii trebuie sa platesc eu, beneficiar de servicii de PFA? (sau altfel spus cine plateste CASS, CAS, impozit, somaj pentru contractul respectiv? Eu sau PFA-ul ?)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:54, 1 Noiembrie 2010
Domnule, OUG 82 nu are treaba cu PFA-urile. PFA-ul isi plateste singur darile, asa a fost intotdeuna(cu exceptia celor 2 luni de haos legislativ, iulie-august).
Sunt PFA (expert tehnic). In cazul in care efectuez o lucrare pentru o societate comerciala respectiva societate imi plateste contravaloarea lucrarii. Atat. Nu plateste niciun impozit, nicio contributie. Toate impozitele si contributiile se platesc de catre PFA.
Multumesc @cioan!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"contract de prestari servicii" Cosmi7 Cosmi7 Care sunt cotele ce se retin de catre angajator, in cazut contractelor de prestari servicii? Ce temei legal avem in acest ... (vezi toată discuția)
Despre medici daniela5 daniela5 care sunt noile reglementari pt un CMI care isi plateste pensia,cass,prin privinta OG 58? (vezi toată discuția)
Pfa platitor de contributii sociale gabihob gabihob Un expert contabil este angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata pe post de economist la o societate comerciala. In afara orelor de program ... (vezi toată discuția)