avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... problema adeverinta asigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

problema adeverinta asigurat

sunt insarcinata in 7 luni, trebuia sa intru in concediu postanatal.Am fost la medicul de familie sa-mi dea acest concediu, insa el mi-a zis ca trebuie sa-i duc de la CAS o adeverinta de asigurat. Am fost la CAS si doamna de acolo mi-a zis ca nu-mi poate elibera adeverinta pentru ca am avut o perioada de 6 luni inainte de a ma angaja cand nu am platit CAS. Mentionez ca perioadele: 2003-2007=student, 2007-2008=somer, sept. 2008-aug.2009. =nu am lucrat, si, 1 sept. 2009-prezent=angajat
I-am explicat ca sunt insarcinata si cf.legii am dreptul la cele 126 zile chiar daca nu mai eram asigurata de 9 luni inainte de data nasterii. Insa mi-a zis ca nu e asa, si o tot tinea pe a ei ca trebuie sa platesc. Va rog mult sa ma sfatuiti ca sa fac, pt.ca eu stiu ca nu are dreptate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:39, 30 Octombrie 2010
1. Din Legea 95/2006:
Art. 213. -
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
...
f) femeile însărcinate şi lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară.
2. Se pare ca dvs. nu va incadrati aici deoarece sunteti salariata.
3. Nu cred ca puteti ramane fara certificat de maternitate.
4. Poate un/o coleg/a mai documentat/a va poate lamuri. Mai asteptati putin ca este week-end si unii dintre consultanti nu sunt pe forum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare de sanatate in caz de sarcina si lauzie miruna82 miruna82 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata si intre timp am ramas insarcinata. Din luna august am intrat ... (vezi toată discuția)
Gravida neasigurata fara medic de familie Alexandraro Alexandraro Buna seara, Sunt gravida in 6 luni,neasigurata iar de curand am aflat ca nu mai am medic de familie.Motivul fiind ca nu am adus adevarinta ca as fi ... (vezi toată discuția)
Gravide anto_riana anto_riana buna , ma poate ajuta cineva? Nora mea e insarcinata in luna a 7 si locuieste in Italia.Nu este casatorita legal cu fiul meu ,, nu lucreaza (lucreaza doar fiul ... (vezi toată discuția)