avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impediment la donatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impediment la donatie

Exista vreun impediment pentru ca o societate comerciala sa nu poate face o donatie catre o agentie nationala?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 17:43, 28 Octombrie 2010
nu, actul se va face insa la notar
Ar putea exista. Societatile comerciale nu sunt fundatii de binefacere si nu au voie sa isi diminueze astfel patrimoniul cu donatii/sponsorizari/mecenat decat in anumite limite.
Limita de deductibilitate a cheltuielilor de sponsorizare, conform art. 21 alin. 4 lit. p Cod Fiscal este de 3/1000 din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)
Suma disponibila pentru sponsorizari ContSters77883 ContSters77883 Stimati Colegi, am urmatoarea intrebare: Societatea comerciala cu raspundere limitat A prezinta urmatoarele cifre la sfarsitul anului 2009 (din bilant, sa ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari daniele daniele am o intrebare cu privire la legea sponsoriizarii(sper ca am postat unde trebuie),am o societate comerciala si de curand s-a prezentat la mine un reprezentant ... (vezi toată discuția)