buna ziua
am o intrebare la care se raspunde diferit
eu lucrez in doua institutii bugetare ( locul de baza este la jandarmi , iar altul cu jumatate de norma in invatamant ) , motiv pentru care am o multime de surprize neplacute ; si anume :
1. in invatamant mi se da numirea pe post pana in 31 august , dar de platit ma plateste pana in 15 iunie ( ultima zi de scoala ) , motivul este ca nu pot fi platit pe perioada vacantelor deoarece sunt platit la jandarmi ( care nu are nici o legatura una cu alta ) pentru concediu ;
2. eu contribui de doua ori la CAS ( si de la jandarmi si de la scoala );
3. deducere mi se face doar la jandarmi , la scoala nu .
Astea sunt intrebarile mele
multumesc anticipat
1. Pentru raspunsul la aceasta intrebare consultati Statutul cadrelor didactice (Legea 128/1997).
2. Ce intelegeti prin CAS? Fie ca este vorba de contributia pentru pensie sau de cea pentru sanatate, ambele se retin in baza Legii 19/2000 si, respectiv, a Legii 95/2006, tuturor salariatilor, chiar daca cumuleaza functii.
3. Codul fiscal spune:
Art. 56. - (1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
daca decizia inspectoratului scolar este pana la 31.08.2011 atunci dvs ar trebui sa fiti platit si pe perioada vacantei.deducerea nu se face decat o singura data ,adica la functia de baza ,la jandarmi.cate ore aveti in catedra?daca aveti peste 9 ore se considera cumul,daca nu...plata cu ora.la plata cu ora nu aveti dreptul la plata vacantelor.
Plata cu ora
lilipapiu
Unui profesor incadrat cu norma de baza in invatamant 18 ore dar care mai are 2 ore suplimentare, atunci cand este in concediu de odihna, are dreptul la plata ... (vezi toată discuția)