Am si eu o nelamurire si intrebare.Sunt preot si predau si religia la scoala.Functia de baza este in preotie acolo unde am si cartea de munca.Ore de religie am la trei unitati scolare din comune diferite(17 ore).La toate cele trei scoli sunt bagat la plata cu ora iar contractul idividual de munca nu are durabilitate normala adica 01.09.2010-31.08.2011 ci este 15.09.2010-17.06.2011 desi am dat examen national in iulie 2010.Si aici vreau sa ma lamuriti daca puteti.Pana acum 2 ani nu am avut aceasta problema adica aveam 18 ore spre exemplu si aveam contarct cu durata normala.Problema mea acum este alta :
-pe peroada cat am lucrat dupa noul cod al muncii , pot beneficia de drepturile banesti pe concediu, calaculat la zilele lucrate? Daca se poate sa-mi trimiteti si temeiul legal legat de acest lucru.
Va multumesc anticipat!
1. In cazul dvs. Codul muncii modificat nu aduce noutati. Art.35, modifcat, arata astfel: Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
2. Orice CIM (chiar daca face parte dintr-un cumul de CIM) este supus individual prevederilor legale ale Codului muncii.
3. Problema concediului de odihna este reglementata de art.144-151 din Codul muncii.
1. La pct.2 din raspunsul meu anterior tocmai asta am spus: ca se respecta legea pentru fiecare CIM.
2. Adica dvs. sunteti indreptatit sa primiti drepturile banesti (salariu, indemnizatie pentru CO etc.) pentru perioadele lucrate in baza unui CIM.
Cei de la scoala spun ca sunt personal asociat si sunt incadrat la plata cu ora.Astfel nu pot beneficia de drepurile banesti pe concediu calculat la numarul de zile lucrate.Daca se poate sa ma lamuriti dvs.