avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi de concediu la scoala privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi de concediu la scoala privata

Buna seara
Sunt profesor la o scoala privata.Prin contractul individual de munca pe care l-am semnat (de nevoie!) am un concediu de odihna de numai 20 de zile. Este legala prevederea aceasta?
Scolile private functioneaza dupa Legea Educatiei Nationale, care spune ca avem dreptul la 62 zile lucratoare de concediu.
(Lucrez 8 ore pe zi cu elevii, deci salariul, un pic mai mare decat la stat, e de fapt plata orelor de predare+ after school-ul. Atunci de ce sa am si concediul mai mic?)
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:53, 10 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul la CO conf legii invatamantului.
Timpul de lucru, in cazul unui CIM cu norma intreaga, este de 8 ore/zi. Nu confundati norma didactica cu norma de lucru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Conform Codului Muncii :
- Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.

- Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

2. Conform Legii nr.1/2011:
- Unităţile particulare de învăţământ sunt unităţi libere, deschise, autonome atât din punct de vedere organizatoric, cât şi economico-financiar, având drept fundament proprietatea privată, garantată de Constituţie.

- cadrele didactice beneficiaza de concediu anual cu plata, in perioada vacantelor scolare, cu o durata de 62 de zile lucratoare; in cazuri bine justificate, conducerea unitatii de invatamant poate intrerupe concediul legal, persoanele in cauza urmand a fi remunerate pentru munca depusa.

- act normativ se aplica si invatamantului particular.

3. Prin urmare, consider ca durata CO este mentionata gresit in c.i.m.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, “Ordinul 5.559/2011 …. ANEXÃ

NORME METODOLOGICE
privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ

Art. 1
(1) Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediul de odihnă anual cu plată, cu o durată de 62 de zile lucrătoare, în perioada vacanţelor şcolare.


Nu se specifica de stat, ci toate cadrele didactice. Prin urmare, aveti dreptul la 62 de zile caledaristice sau 40 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna invatamant Marissa87 Marissa87 Buna ziua, revin cu o alta intrebare pentru ca in cadrul unitatii nu gasesc raspuns. La inceputul anului scolar, cand am semnat contractul de munca era ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna doichitahorescu doichitahorescu Care este durata concediului de odihna a cadrelor didactice incadrate in cluburile si palatele copiilor? Este o diferenta intre cadrele didactice din palatele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Radamante Radamante ART. 267(legea 1/2011) (1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile ... (vezi toată discuția)