avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata concediului de odihna

Care este durata concediului de odihna a cadrelor didactice incadrate in cluburile si palatele copiilor? Este o diferenta intre cadrele didactice din palatele copiilor si celelalte cadre didactice din invatamantul preuniversitar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 27 Iulie 2015
Potrivit art. 37 alin.1 din Regulamentul privind organizarea și funcționarea palatelor și cluburilor copiilor aprobat prin OMECTS nr.5567/2011, personalul didactic din palatele și cluburile copiilor beneficiază de toate drepturile prevăzute de Legea nr. 1/2011 și de alte acte normative care reglementează drepturile acestuia.

In acest sens, va sunt aplicabile prevederile Ordinului nr. 5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, publicat în Monitorul Oficial nr. 723 din 13.10.2011 - Anexa NORME METODOLOGICE privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ si dispozitiile art.267 alin.1 din Legea nr.1/2011.

- art.1 din Norma metodologică privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ din 07.10.2011
(1) Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediul de odihnă anual cu plată, cu o durată de 62 de zile lucrătoare, în perioada vacanţelor şcolare.
...

- art.267 alin.1 din Legea nr.1/2011
(1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în  perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile lucrătoare; în cazuri bine justificate, conducerea unităţii de învăţământ poate întrerupe concediul legal, persoanele în cauză urmând a fi remunerate pentru munca depusă.
...
multumesc pentru raspuns, dar in Anexa 3 la Convenţia Colectivă (nivel ramural) pe anii 2011 - 2015 nu regasesc unitatea de invatamant unde activez (palatul/clubul copiilor) cu functia de cadru didactic,si unde sa ma regasesc cu dreptul la 62 zile. In consecinta, directorul nostru doreste sa ne incadreze la unitati extrasco;are cu 28 + 7 zile de concediu. Va rog sa ma ajutati cum sa procedez. Pana acum am beneficiat de 62 zile in toata perioada de functionare.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
doichitahorescu, utilizator
Va incadrati in textele de lege mentionate de mine mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co cadre didactice selena08 selena08 Buna ziua!As dori sa stiu si eu in cate zile se plateste concediul de odihna?Se plateste integral sau partial?Va multumesc!O zi placuta sa aveti! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Radamante Radamante ART. 267(legea 1/2011) (1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna raulgonzales raulgonzales Cum se calculeaza concediul de odihna pentru un profesor?? (vezi toată discuția)