avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum poate fi schimbat un executor judecatoresc?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum poate fi schimbat un executor judecatoresc?

Buna ziua tuturor celor de pe forum!
La ora actuala, am o problema foarte "spinoasa" si, in ciuda faptului ca am cautat destul de mult prin legislatie si prin "spete", nu am gasit o solutie de a-mi schimba executorul judecatoresc care ma reprezinta(execeptand contestarea executarii in instanta). Poate cunoasteti voi o alta modalitate si-mi puteti da un sfat?!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andyanya , utilizator 17:01, 4 Noiembrie 2010
ii puteti cere sa va restituie dosarul (pe motiv ca nu a facut demersurile corespunzatoare);
este insa posibil sa va solicite achitarea onorariului pe considerentul ca v-ati recuperat debitul ca urmare a actelor de executare pe care le-a facut
De ce doriti sa schimbati executorul? Poate gasim impreuna o solutie..fiindca sigur este una!
Se face cerere de recuzare la instanta care a admis cererea de executare silita. Pe parcursul solutionarii cererii, nu se suspenda executarea silita.
Buna dimineata!
Multumesc ptr.raspuns! Am incercat, dar, trebuie sa-i reziliez mandatul acordat prin cererea de executare, si aceasta poate fi interpretata ca o renuntare la executare.
O zi buna!
Buna dimineatat tuturor!
Va multumesc mult, pentru raspunsurile voastre!
Sentinta judecatorului, este referitoare la reincadrare si plata unor despagubiri egale cu salariile majorate si reindexate, de la data desfacerii abuzive a contractului de munca, pana la reincadrarea efectiva.
Vreau sa-mi schimb executorul, deoarece nu mai are "chef" sa inceapa procedura efectiva de executare(blocare conturi, popriri...). Debitorul a depus o contestatie la executare (fara solicitarea suspendarii acesteia), iar executorul "motiveaza" ca vrea sa astepte sentinta. Aceasta explicatie este doar o scuza, deoarece executarea trebuie sa continue, independent de contestatia depusa.
Nu pot sa cer recuzarea pe motiv ca "nu vrea" sa continue executarea. Pentru ce alt motiv pot sa cer recuzarea(este de competenta lui aceasta executare)?
I-am trimis si in scris, o solicitare de a afectua: o executare partiala(debitorul a oferit o parte din bani), de a continua procedurile de executare....DEGEABA... nu mi-a virat nici un leu, de fapt nici nu s-a obosit sa-mi raspunda. Stiu ca ma pot adresa instantei de judecata ptr. refuzul executorului de a proceda la executare, dar acest lucru nu cred ca-mi rezolva problema ....Inseamna un alt proces, mult timp pierdut si bani!
O zi buna, tuturor!

Alte discuții în legătură

Recuzare handsu handsu Care este consecinta in cazul in care se depune o cerere de recuzare impotriva unui executor judecatoresc , care actiune nu este pusa pe rol? Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare holiday holiday Poate fi pus in executare procesul verbal emis de executor cu privire la cheltuielile de executare in lipsa incuviintarii date de instanta de executare, cf OUG ... (vezi toată discuția)
Recuzarea executorului judecatoresc Irina S. Irina S. Procedura de judecata a cererii privind recuzarea executorului judecatoresc este aceiasi cu cea privind recuzarea judecatorului? Daca da, inseamna ca in ... (vezi toată discuția)