avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Expertiza e obligatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Expertiza e obligatorie?

Buna ziua,
In cadrul litigiului de munca ,am cerut despagubiri egale cu salariile si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat.Intrebarea mea :este cine face calculul acestor despagubiri?Acest calcul l-as putea face eu si verifica angajatorul,sau l-ar putea face angajatorul si sa verific eu,sigur ne-am intelege cumva.Nu as vrea expert, deoarece exista posibilitatea teoretica sa pierd si sa mai platesc pe deasupra si expertul.

Voi fi intrebata daca solicit expert?Pot raspunde ca nu?

Se va stabili expert din oficiu?Cine va plati?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 18:34, 3 Noiembrie 2010
este mai bine pt dvs sa solicitati efectuarea unei expertize.expertul va fi desemnat de catre instanta de judecata. cade in sarcina dvs sa achitati expertiza.
Calculul e simplu,nici macar nu am cerut actualizarea ,considerand ca in conditiile actuale as fi obtinut mai putin.Daca angajatorul e de acord cu acest calcul ,de ce sa mai platesc expertul?
expertiza nu e obligatorie. puteti sa nu solicitati aceasta proba daca considerati ca nu e concludenta, pertinenta si utila cauzei.
Regula este ca in cazurile simple fara posibilitatea de a interpreta variante de calcul nu-si are rostul de a se pune expert.
In situatia dumneavoastra este si o colega de-a mea si noi am hotarat sa nu punem expert pentru ca cererea este simplu de aplicat si de verificat.
Dumneavoastra nu sunteti in contradictoriu cu angajatorul (deocamdata) in privinta modulului de calcul al drepturilor.
Ca atare aceste calcule le face angajatorul ca si cum ati fi fost la seviciu.
In afara de asta expertul nu se cere si pentru ca nu se stie cine va castiga.
In schimb in procesul meu pentru drepturi salariale am pus pentru ca eu eram in contradictoriu cu angajatorul privind modul de calcul al drepturilor si logic trebuia sa apara un arbitru neutru.
In consecinta instanta a numit din oficiu prin tragere la sorti un expert contabil agreat de ea, si a stabilit si onorariul la 1000 lei.

Expertul fixat de catre instanta (de regula) se plateste de ambile parti urmand ca cel ce pierde sa-i returneze onorariul celui ce a castigat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Atunci,ar fi mai bine sa fac o precizare la actiune si sa solicit eu suma ?Si daca angajatorul nu e de acord ,sa ceara el expertiza?Cand sa fac asta?
De fapt ,expertiza se cere ,dupa ce s-au terminat dezbaterile si stim cum s-a terminat si cine a castigat?
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ContSters161342, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti alex11dan alex11dan societatea la care am lucrat,nu mi-a platit ore suplimentare,i-am dat in judecata in aprilie 2010,au trecut vreo 5-6 infatisari de atunci iar pe data de 27 01 ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in litigiu munca-drepturi banesti ContSters155865 ContSters155865 Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru neplata salariului Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna ziua Urmeaza sa intocmesc o cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru neplata salariului. As dori un sfat pentru ca nu am mai facut asta pana ... (vezi toată discuția)