avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce insemna persoane fizice atestate pentru functia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce insemna persoane fizice atestate pentru functia de administrator?

In ce lege se prevede ce insemna persoane fizice atestate pentru functia de administrator pentru asociatii de proprietari ?

Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ricadinas, utilizator
Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 11:25, 29 Octombrie 2010
Ca definitie nu veti gasi nicaieri asa ceva.
Este o persoana fizica cu pregatire cel putin medie, care a urmat un curs de administratori de imobile si apoi este testat si atestat de primarie prin examene periodice.
O data atestatul dat poate functiona cu el pe intregul teritoriu al tarii si nu-i poate fi ridicat decat de primaria care i l-a dat.
Bine atunci cine reglementeaza pe cel care poate da atestatul de la primarie?Unde scrie de ei?
tot ce stiu este ca in legea 230 la litera k) atestat - actul care dovedeşte calitatea de administrator de imobil.
pe care ti-l da primaria.
La userul de mai inainte cu w_v_w_v unde mi-ati sters posturile am inteles ca avea facutate de administratie publica.Deci acolo e clar a mers la primarie si aratat diploma cred dar unde scrie ce insemna cursuri de atestat.

Cum a ajuns FAPR sa zica ca ei organizeaza cursuri ?Cum de sunt doar ei recunoscuti?
Chiar nu scrie nicaieri?


Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ricadinas, utilizator
Intrebati la primarie!
Pentru prestarea in conditii legale a calitatii si responsabilitatii de administrator imobile ,legiutorul a prevazut ca persoana fizica/juridica sa indeplineasca conditii de pregatire legal prevazute
Persoanele fizice ,pot contacta serviciile specializate din cadrul autoritatii publice locale responsabile pentru cursurile de perfectionare pentru activitatea de administrator persoana fizica
In urma absolvirii cursurilor se sustine examen
Daca la examen candidatul obtine calificativele legal prevazute ,i se elibereaza atestatul in baza caruia poate presta responsabilitatea de administrator imobile persoana fizica.
Multumesc pentru raspuns dar nu ma lamuriti.

Care sunt conditiile de pregatire legal prevazute unde scrie?

care sunt serviciile specializate din cadrul autoritatii publice locale?

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni administrator de asociatie Octavia Turbatu Octavia Turbatu As dori sa fac scoala de administrator pentru a putea verifica sau prelua conducerea administratiei actuale.... (vezi toată discuția)
Atestat administrator de imobile cornelusha cornelusha Buna ziua, este adevarat ca daca ai domiciliul/resedinta in sectorul 1, nu ai voie sa dai examen la primaria altui sector ? Sau nu iti recunosc diploma cei de ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)