avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... storno factura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

storno factura

am urmatoarea speta D este debitorul lui C pentru suma X reprezentand contravaloare cumparate si neachitate. D intra in insolventa,C este inscris in tabelul preliminar al creantelor (acesta are BO pt creanta sa si nu exista contestatii la tabel in ce-l priveste) . In aceasta faza C poate intocmi factura storno pentru o parte din marfa vanduta (deci luandu si marfa inapoi practic ) ?

Cel mai recent răspuns: Marius David , Consilier juridic 12:11, 29 Octombrie 2010
pai din cate stiu dreptul lui D de a-si administra afacerile este suspendat; se ocupa lichidatorul judiciar de aceasta
in al doilea rand, o astfel de 'manevra' ar afecta dreptul creditorilor cu rang de preferinta prioritar (salariatii care nu si-au primit drepturile, bugetul statului etc) care nu isi mai pot indestula creantele din vanzarea bunurilor respective
Concluzia: nu este posibil
si daca "au comis-o deja" cum se poate repara? Stiu ca lichidatorul are dreptul de a cere anularea transferurilor patrimoniale a operaţiunilor comerciale încheiate de debitor susceptibile a prejudicia drepturile creditorilor, in speta lichidatorul nu cunoaste "operatiunea".
pai e treaba lichidatorului sa observe 'operatiunea'... si creditorii sunt indreptatiti sa conteste si sa ceara anularea stornarii... ce ne facem daca marfa a fost vanduta deja de catre creditor ?? :))... cred ca va fi bun de plata :)
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
Marius David, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)
-act normativ-legea 85/2006-sectiunea- 4-situatia unor acte juridice ale debitorului- rodica_post rodica_post Sectiunea 4 - Situatia unor acte juridice ale debitorului Art. 77 Toate actiunile introduse de administratorul judiciar sau de lichidator in aplicarea ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!!inchiderea procedurii falimentului - atributii lichidator! ContSters40598 ContSters40598 Art. 136. din Legea insolventei: - Prin închiderea procedurii, judecătorul-sindic, administratorul/lichidatorul şi toate persoanele care i-au asistat sunt ... (vezi toată discuția)