avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale indemnizatie director -contract mandat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

indemnizatie director -contract mandat

In cazul unei societati comerciale pe actiuni, cu actionari 100% Consiliul Local al Municipiului Buzau avem urmatoarea situatie :
-prin contractul de mandat indemnizatia directorului general al societatii a fost stabilita la nivelul indemnizatiei de viceprimar municipiu.Ulterior ,daca indemnizatia viceprimarului a fost diminuata cu 25%, automat se diminueaza si indemnizatia directorului ? de ce ?
Inteleg ca indemnizatia s-a stabilit initial in functie de indemnizatia de viceprimar, modificarile ulterioare nu le consider valabile deoarece Legile dupa care functioneaza cele doua entitati sunt diferite. Societatea comerciala functioneaza dupa Legea/31, pe cand Consiliul Local, Primaria dupa alte legi. Societatea noastra nu este bugetara, nu suntem subventionati, functionam in totalitate dupa legile de functionare si organizare al societatilor comerciale.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:41, 4 Noiembrie 2010
Daca in contractul de mandat s-a scris suma ea ramane asa.
O societate pe actiuni trebuie sa aiba cel putin 2 actionari.
Art 10 (3) Numarul actionarilor in societatea pe actiuni nu poate fi mai mic de 2. In cazul in care societatea are mai putin de 2
actionari pe o perioada mai lunga de 9 luni, orice persoana interesata poate solicita instantei dizolvarea societatii.
Societatea nu va fi dizolvata daca, pana la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti de dizolvare, numarul minim de actionari prevazut de prezenta lege este reconstituit.

Deci SA este constituit ilegal.
kappauser a scris:

O societate pe actiuni trebuie sa aiba cel putin 2 actionari.
Art 10 (3) Numarul actionarilor in societatea pe actiuni nu poate fi mai mic de 2. In cazul in care societatea are mai putin de 2
actionari pe o perioada mai lunga de 9 luni, orice persoana interesata poate solicita instantei dizolvarea societatii.
Societatea nu va fi dizolvata daca, pana la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti de dizolvare, numarul minim de actionari prevazut de prezenta lege este reconstituit.

Deci SA este constituit ilegal.

Din cate stiu eu exista si S.A. -uri cu actionar unic.
florinturlete a scris:

Din cate stiu eu exista si S.A. -uri cu actionar unic.

D-le avocat, nu contest acest lucru, ca exista SA cu un actionar. Legea 31/90 actualizata reglementeaza clar situatia. Sau poate a aparut o noua modificare?

In alte tari este clar prevazut ca o societate pe actiuni poate sa aiba un actionar (ca si un SRL), respectiv dupa infintare poate ramane doar un actionar. Insa legislatia romana este clara.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala arabela arabela Buna ziua. As dori sa stiu care este numarul minim de actionari care trebuie sa existe pentru ca o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar al ... (vezi toată discuția)
Director la s.a. 16monica 16monica o persoana fizica poate fi numita director la doua societati pe actiuni ? una din societati are ca actionar unic o unitate administrativ-teritoriala (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)