avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale director la S.A.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

director la S.A.

o persoana fizica poate fi numita director la doua societati pe actiuni ? una din societati are ca actionar unic o unitate administrativ-teritoriala
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 08:17, 23 Martie 2011
16monica a scris:

o persoana fizica poate fi numita director la doua societati pe actiuni ?


Legea nr. 31/1990

Art. 153 ind.15
Directorii unei societăţi pe acţiuni nu vor putea fi, fără autorizarea consiliului de administraţie, directori, administratori, cenzori sau, după caz, auditori interni ori asociaţi cu răspundere nelimitată, în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici exercita acelaşi comerţ sau altul concurent, pe cont propriu sau al altei persoane, sub pedeapsa revocării şi răspunderii pentru daune.


16monica a scris:

una din societati are ca actionar unic o unitate administrativ-teritoriala


Legea nr. 31/1990

Art. 10
...
(3) Numărul acţionarilor în societatea pe acţiuni nu poate fi mai mic de 2. Dacă societatea are mai puţin de doi acţionari pe o perioadă mai lungă de 9 luni, orice persoană interesată poate solicita instanţei dizolvarea societăţii. Societatea nu va fi dizolvată dacă, până la rămânerea irevocabilă a hotărârii de dizolvare, numărul minim de acţionari este reconstituit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie administratori de a desfasura comert similar - legea 31 adela05 adela05 Art. 197 (2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având ... (vezi toată discuția)
Director general - la doua societati Costy S Costy S Buna ziua, Daca sunt director general la o societate din strainatate, pot fi director general si la o societate din Romania? Exista interdictii? Va ... (vezi toată discuția)
Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)