avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Interdictie administratori de a desfasura comert ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Interdictie administratori de a desfasura comert similar - Legea 31

Art. 197 (2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.

Acest art se aplica si administratorilor din SA? Sau la SA aceasta interdictie este valabila doar pentru persoanele care au functie de director?
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 11:18, 4 Septembrie 2015
Bună ziua.

Art. 153 indice 15 din Legea 31 prevede:
Directorii unei societăţi pe acţiuni, în sistemul unitar, şi membrii directoratului, în sistemul dualist, nu vor putea fi, fără
autorizarea consiliului de administraţie, respectiv a consiliului de supraveghere, directori, administratori, membri ai
directoratului ori ai consiliului de supraveghere, cenzori sau, după caz, auditori interni ori asociaţi cu răspundere
nelimitată, în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici nu pot exercita acelaşi comerţ sau
altul concurent, pe cont propriu sau al altei persoane, sub pedeapsa revocării şi răspunderii pentru daune.
Acest art. se refera la directorii societatii, care pot fi sau nu administrator. Eu vreau sa stiu daca aceasta interdictie se aplica administratorilor unui SA, car nu au calitatea de directori.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director general - la doua societati Costy S Costy S Buna ziua, Daca sunt director general la o societate din strainatate, pot fi director general si la o societate din Romania? Exista interdictii? Va ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese attilabiro73 attilabiro73 Buna ziua,intrebarea mea ar fii,daca sunt administratorul unei firme 100 % in proprietatea unei comune (Primarie),pot sa fiu actionar si sa am functie la ... (vezi toată discuția)
Director la s.a. 16monica 16monica o persoana fizica poate fi numita director la doua societati pe actiuni ? una din societati are ca actionar unic o unitate administrativ-teritoriala (vezi toată discuția)