avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conflict de interese
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conflict de interese

Buna ziua,intrebarea mea ar fii,daca sunt administratorul unei firme 100 % in proprietatea unei comune (Primarie),pot sa fiu actionar si sa am functie la intr-o firma care are activitate similara?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: attilabiro73 , utilizator 09:40, 28 Iulie 2014
legea 31/1990 a sociatatilor......
Art. 82. - (1) Asociaţii nu pot lua parte, ca asociaţi cu răspundere nelimitată, în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă operaţiuni în contul lor sau al altora, în acelaşi fel de comerţ sau într-unul asemănător, fără consimţământul celorlalţi asociaţi.
Art. 197. - (2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.
Multumesc pentru raspuns,dar eu nu vreau sa fiu administrator la o alta firma,numai actionar si daca se poate,angajat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)
Intrebare Neagu Cristian Neagu Cristian Buna seara.A s dorii sa preiau o afacere mai explicit o firma cu datorii si doresc si eu sa stiu daca pot sa preiau acea firma tinandu-se seama ca mai am o ... (vezi toată discuția)
Interdictie administratori de a desfasura comert similar - legea 31 adela05 adela05 Art. 197 (2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având ... (vezi toată discuția)