avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum recuperez prejudiciul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum recuperez prejudiciul?

Am uitat cardul in bancomat si un individ mi-a retras banii care mai erau in cont.Am facut plangere la politie si acestia in baza extrasului de cont si al inregistrarilor video au inaintat dosarul la parchet care i-a dat o amenda administrativa de 800 lei, asa m-au informat printr-o recomandata.Tot in recomandata mentioneaza ca prejudiciul nu a fost recuperat.Nu trebuiau sa-l oblige sa-mi dea banii inapoi? ce sa fac eu acum, sa-l notific, sa-l dau in judecata?Mi se pare culmea, statul il amendeaza, isi ia banii iar eu, ca fraier de cetatean trebuie sa alerg sa-mi scot banii de la un individ pe care nu-l cunosc.
Astept, cu multumiri, un sfat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:53, 30 Octombrie 2010

Ar trebui sa vi se comunice solutia pronuntata in dosar, impotriva careia, puteti formula caile de atac, prevazute de c.proc. pen. daca organele de cercetare si urmarire penala nu s-au pronuntat cu privire la latura civila.

1.Aveti posibilitatea ca in termen de 20 de zile de la comunicarea ordonantei emise de procuror sa o atacati cu contestatie la procurorul ierarhic superior al celui care a emis-o,iar daca nu vi se raspunde de catre seful acestuia in termen de 20 de zile aveti posibilitatea sa o atacati la instanta competenta teritorial.
2.Aveti posibilitatea sa formulati o actiune civila in pretentii la instanta judecatoreasca,urmand ca prin aceasta sa solicitati obligarea celui vinovat la dezdaunarea dvs cu suma sustrasa si la plata unor daune morale.
Urmeaza ca aceasta actiune sa o dovediti cu probe:acte(copie de adresa care v-a fost remisa de la parchet sau prin solicitartea atasarii dosarului de parchet),interogatoriu si eventual cu audierea unui martor.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare rezolutie judecator fond penal ic1 ic1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare privind urmatoarea situatie: in cazul unei plangeri contra dispozitiei prim-procurorului de scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Anulare acte Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)
Dosar penal finalizat cu nup ContSters31690 ContSters31690 A trecut termenul de 20 de zile este nup din iulie 2009 dar vreau sa optin dosarul penal vreau sa dau in judecata pe cel care a dat declaratii false in dosar ... (vezi toată discuția)