avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua
o lamurire am si eu nevoie
la calculul indemnizatiei de crestere copil, pe langa veniturile salariale, este adaugat venitul din dobanda bancara (impozitata conform legii)?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:53, 30 Octombrie 2010
1. La calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani se au in vedere numai veniturile profesionale impozabile.
2. Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 (Codul fiscal), se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
3. Venitul din dobanzi bancare nu este un venit profesional (adica provenit din munca) chiar daca este impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)
Cic- venituri din chirii ramona chisalita ramona chisalita Buna seara. Veniturile din chirii se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei CIC? Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Din pacate nu m-au lamurit cei de la Serviciul pentru Indemnizatii. Mi s-a spus ca nu mai exista conventie civila in Codul muncii. Atunci i-am ... (vezi toată discuția)