avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot afla veridicitatea unei firme de recrutare si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot afla veridicitatea unei firme de recrutare si plasare forta de munca in strainatate , eventual daca nu e una care da tepe peste tepe ?

De curand , mai precis acum vreo 2 luni , am incheiat un contract de mediere cu o firma din Arad , care in schimbul unei anumite sume de bani , se angaja sa-mi gaseasca mie si sotiei cate un loc de munca in strainatate , mai precis in agricultura , in Germania , insa din cate se pare , timpul alocat gasirii locului de munca a expirat , si mai nou , nu mai pot fi contactati nici la telefon ?! Iar , ca totul sa fie "perfect", vazand ca nu mai plec la munca , am incheiat un al doilea contract , de aceasta data cu o alta firma , din Craiova , cel putin , asa pretindeau domnii , am mai platit o suma de bani , am mai trimis o serie de copii de pe niste acte si , ar trebui sa plec pe 2 noiembrie , adica martea viitooare si ... ca tot tabloul sa fie complet , nici aceasta firma , nu mai poate fi contactata ! Ce m-ati indruma sa fac in aceasta privinta ? Am de asemenea date sau , diferite date despre ambele firme gen ... adresa postala , niste nume , un numar de cont de banca unde am virat niste banuti , mai multe lucruri de genul acesta ... Ce ma sfatuiti sa fac ? As dori un sfat , o parere despre cum as putea verifica asemenea firme sau persoane in speranta ca , nu vor mai putea insela si alte persoane din tara asta , si-asa napastuita ?!
Cel mai recent răspuns: lili2003stoica , utilizator 11:58, 29 Octombrie 2010
Puteti sa solicitati de la registrul comertului pe cerere furnizare informatii, contra cost date despre onorabilitatea societatii: asociati, administratori, sediu social, starea firmei, situatia financiara pe ultimul an s.a.m.d. Dupa aceea va sfatuiesc sa faceti si o vizita la ITM sa vedeti daca firma este agreata sa plaseze forta de munca in strainatate. SUCCES!
EXISTA LA ITM O LISTA CU TOATE FIRMELE AUTORIZATE DE EI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta nikolos nikolos am un prieten care este din horezu valcea si a mers la arad unde a incheiat un contract de mediere cu o firma pt a pleca in strainatate la munca . La acea ... (vezi toată discuția)
Verificare agent plasare forta demunca solongabriel solongabriel vreau sa plec in germania la munca in agricultura ,dar cine imi confirma ca firmele de recrutare nu au anunturi false si sunt de buna credinta?multumesc (vezi toată discuția)
Agentie de recrutare munca in strainatate andrei06maria andrei06maria Buna ziua. As dori nespus de mult ,daca se poate , sa imi spuna careva daca firma ce iti gaseste loc de munca dincolo in diferite domenii cu sediul in ... (vezi toată discuția)