avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare caldura

Buna ziua!
As vrea sa cer o informatie legata de modul de calcul si de legalitatea platii agentului termic in urmatoarea situatie:
Am montat centrala termica de apartament acum 3 ani.Tot acum 3 ani m-am racordat separat si cu apa direct din subsol, sperand sa nu mai depind de societatea Termoficare.Am un proces verbal (unul standard pentru cei care se debranseaza de la caldura) in care se specifica faptul ca debransarea tevilor de caldura a fost efectuata corect de firma x si imi da ok-ul pentru debransare.
Eu locuiesc la ultimul etaj si am montat niste aerisitoare automate, sa nu mai stau cu tevile prin casa. Mentionez ca nu au fost probleme la etajele de pe coloana, adica nu a fost afectata furnizarea agentului termic (pentru ca dupa cum se stie, la ultimul etaj se face returul si aerisirea) si asta se poate constata oricand.
Problema este de cand, ceilalti locatari care nu au centrala termica de apartament au montat repartitoare. Acesta firma imi percepe si mie o suma pentru tevile care trec prin apartament si pe care nu le am si totodata si pentru incalzirea de pe scara blocului (care nu exista de fapt pentru ca nu avem asa ceva).Suma este foarte mare, enorma chiar, fiind egala cu intretinerea mea totala. Eu nu am semnat nimic cu firma respectiva si nici nu au venit sa verifice in apartament suprafata radianta. In acesta situatie, in care eu chiar nu beneficiez de caldura tevilor inexistente, cum as putea solutiona problema?
Pentru ca eu chiar nu am de gand sa platesc pentru ceva care nu beneficiez.
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:56, 4 Martie 2008
Asociatia de Proprietari nu a facut debransari pe scara pentru ca nu are pentru ce sa faca asta.Pur si simplu nu exista calorifere pe scara.Eu trebuie sa platesc 36 lei pe luna pentru niste tevi care nu exista, nici prin apartament, nici pe scara ci doar la subsol. Oricum nu o sa platesc aceasta suma aberanta. Daca este nevoie, până la urmă o sa ajung in instanta pentru asta. Chiar ma gandeam sa caut un avocat bun.
Puteti sa mergeti si in instanta dar din pacate lg nu este de partea dvs.si nu ma refer doar la lg nr.230 si la normele de aplicare a acesteia ci si la hot, normativele si metodologia de calcul si repartizare şi facturare a consumurilor individuale de energie termică în imobile de tip condominiu.
Multumesc mult pentru informatie. Chiar nu exista nici o lege care sa protejeze dreptul de proprietate individuala in codomeniu? Pentru ca, am uitat sa spun dar la ultimul etaj nu exista solutie tehnica, adica se face doar aerisirea pe retur, nu se incalzesc tevile ca la ceilalti. Asta stiu de la cineva care a pastrat tevile si sta la ultimul etaj.
Pentru ca in acesta situatie eu as putea sa-mi leg niste calorifere daca tot platesc niste tevi inexistente si o suma aberanta, nu?M-am interesat la alte blocuri din localitate si peste tot suma este la jumatate si mai au si incalzire pe scara si binenteles, tevi care trec prin apartament, care mai degaja si ele agent termic.Daca as fi stat la un etaj inferior, sigur, as intelege sa platesc macar designul tevilor de o frumusete deosebita.
Daca ar veni o comisie de la primarie care faca o expertiza in care se arata ca nu a fost afectata distributia agentului termic pe coloane, deci apartamentele inferioare au caldura si asta de 3 ani de cand m-am debransat total, nu ar avea nici o relevanta?
Puteti cere chiar dvs efectuarea unei expertize care sa stabileasca ca prin taierea tevilor din ap dvs nu a afectat in nici un fel furnizarea agentului termic pentru ceilalti proprietari asta ca sa va fereasca de probleme mai tarziu.
Sper ca ati avut o aprobare de la cineva pt,taierea tevilor din apartament.
aplicarea dispozitiilor Ordinului Presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Servicii Publicede Gospodarire Comunala nr. 255/2006 privin modificarea Ordinului nr. 233/2004, depinde de A.G.As. Pr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare caldura gabrielamona gabrielamona Buna ziua! As vrea sa cer o informatie legata de modul de calcul si de legalitatea platii agentului termic in urmatoarea situatie: Am montat centrala ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)