avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

drepturi de autor

Un angajator asoc.non profit cu personalitate juridica a incheit cu e persoana un contract pentru drepturi de autor.Intrebarea mea este ce declaratii trebuie sa intocmeasca angajatorul si ce retineri trebuie sa faca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 16:46, 29 Octombrie 2010
Somaj,sanatate si declaratia 100.
(1) Cota de impozit este de 16% şi se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din:

a) activităţi independente;

b) salarii;

c) cedarea folosinţei bunurilor;

d) investiţii;

e) pensii;

f) activităţi agricole;

g) premii;

h) alte surse.

Angajatorul retine si plateste contributia la somaj si pensii. Contributia la sanatate ramane in sarcina beneficiarului de venit.
Impozitul este de 10%. Poate opta si pentru 16 % numai cu daca acesta este prevazut expres in contractul de cesiunea a D.A
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
boerica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Calcul cass la veniturile din inchiriere renatodorian renatodorian .Care este cuantumul CASS aplicat la veniturile din chirii? se aplica la venitul brut sau la cel impozat cu 16% ? toata lumea va plati acest cass sau doar cei ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor suplimentare gustibenea gustibenea Doresc sa stiu daca venituri suplimentare pe linga jobul principal, sub forma de comisioane, sau in urma altor activitati, de exemplu pe internet, sau de alta ... (vezi toată discuția)