avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedentiala

Buna ziua,
Tatal baietelului meu in varsta de 4 ani , refuza sa imi acorde declaratia de calatorie in strainatate fara motive temeinice.De 3 luni suntem despartiti si desi spune ca nu se opune, de cate ori il sun(cam de 4 ori pe saptamana) gaseste scuze de tot felul.Chiar ne-am intalnit de cateva ori la notar pentru a da declaratia dar se pare ca de fiecare data venea pregatit cu un plan bine gandit de acasa, ba ca nu poate astepta nici 10 minute pentru ca e ocupat, ba ca nu are actul de identitate la el, ba ca la pierdut,etc. Astazi, a venit cu buletinul expirat spunand ca nu a observat, pasaportul e la parintii lui care sunt plecati in vacanta vreo saptamana.
Sunt efectiv disperata de toate aceste incercari esuate si mai ales ca eu am refuzat contracte de munca in strainatate din acest motiv. Nu voi accepta sa plec fara copil, desi el imi tot sugereaza sa il las la el. Din pacate interesul lui este sa il duca la bunici.
Urmeaza sa consult un avocat in dupa-amiaza aceasta, dar speram la un raspuns din partea dvs. in legatura cu o asa zisa ordonanta presedentiala. ma poate ajuta? sau exista si alte caii de atac?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: loredana777 , utilizator 12:04, 1 Noiembrie 2010
Copilul dvs.inteleg ca a fost nascut in Londra.
Ati transcris certificatul de nastere al acestuia in Romania?
Daca nu inainte de a promova actiunea de incredintare minor este necesara transcrierea certificatului de nastere al minorului in tara.
Parintii cetateni romani, sunt obligati în termen de 6 luni de la data întoarcerii în tara, sa ceara transcrierea certificatelor de nastere straine în registrele civile de la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în tara, pentru a obtine, pentru copii lor, certificate de nastere romanesti.
Da are toate actele transcrise, traduse si apostilate.DAR PASAPORTUL ROMANESC EXPIRA IN CATEVA ZILE.
Dupa luni intergi de absenta si refuz de a comunica cu noi,tatal a acceptat sa ne insoteasca la Polite pentru a reinnoi pasaportul abia in ziua in care s-a declansat acea actiune de greva fiscala, si drept urmare nu am obtinut nimic.Eu cred ca el deja stia si s-a folosit de eveniment caci el a aratat bunavointa nu-i asa?de atunci nu a mai raspuns la telefon pana acum 3 zile cand i-am propus sa mergem la un notar pentru a ma imputernici pe mine in obtinerea pasaportului si declaratia de calatorie.Ce crede-ti, a venit cu buletinul expirat, notarul refuzand sa incheie vreun act notarial.Nu mai vreau sa insist la el pentru ca nu imi va oferi de buna voie si cu buna credinta ,nimic.
In schimb, mi-a propus sa il las pe baiat la el ca eu sa ma pot intoarce in Londra si sa-mi rezolv situatia.L-am refuzat, baiatul nu ma impiedica ci el o face cu intentie.S-a suparat si m-a avertizat ca .in situatia in care nu sunt atenta cum vorbesc cu el, nu-mi va mai da nimic.
Sunt constransa sa cer incredintarea minorului si chiar ii voi oferi posibilitatae de a-l vizita si de a tine legatura cu baiatul, in masura in care isi doreste asta, desi e putin probabil.Ma simt defavorizata de faptul ca nu lucrez.
Multumesc pentru rabdare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Cum sa-i fac actele copilului meu fara actele tatalui ciucasraluca ciucasraluca buna ziua ma numesc raluca si am un baietel de un an si 2 luni nascut in spania si recunoscut de tatal acolo. am venit cu baietelul meu in tara pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate, copil nascut in strainatate fara certificat de nastere romanesc Gabriela19722 Gabriela19722 Ce documente trebuiesc pentru primul buletin-carte de identitate al unui copil nascut in strainatate?Daca tatal nu este de gasit si nu am acte originale ale ... (vezi toată discuția)