avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Interprindere Individuala si angajat?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Interprindere Individuala si angajat?

Buna ziua! Am si eu 2 probleme si sper sa gasesc raspuns la ele:
1. M-am angajat de curand la o firma producatoare de lactate si mi s-a impus sa imi fac o Interprindere Individuala si in loc de angajare sa incheiem un contract de prestari servicii. Intrebarea : Ce beneficii si ce riscuri am eu in aceasta situatie?
2. Tot pe I.I. vreau sa deschid un magazin de cartier si ma intrebam ce imi mai trebuie pentru a putea comercializa tutun si alcool? Mai exista autorizatii speciale pentru aceste categorii sau nu?
MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: CI Cernea Cristina Eugenia , Avocat 21:50, 24 Noiembrie 2010
1.Beneficii are angajatorul referitor la plata impozitului. dumneavoastra aveti cam aceleasi drepturi si obligatii.
2.pentru a deschide magazin de tutun si alcool este nevoie sa aveti un atestat de vanzator sau sa scrie pe cartea de munca ceva referitor la gestiune, magazie, vanzare. altfel nu se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interprindere individuala ContSters174780 ContSters174780 Buna ziua! Am si eu 2 probleme si sper sa gasesc raspuns la ele: 1. M-am angajat de curand la o firma producatoare de lactate si mi s-a impus sa imi fac o ... (vezi toată discuția)
Magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ce cod caen s-ar incadra comercializarea bomboanelor, dulciurilor, caramelelor si a ciocolatei + cea, cafea + ... (vezi toată discuția)
Srld obiect de activitate animis animis Buna ziua, Un SRL_D poate sa aiba ca obiect principal de activitate 4711? Intreb acest lucru deoarece am vazut ca in lege se specifica faptul ca nu poti avea ... (vezi toată discuția)