#-oSunt chirias de un an de zile. Proprietarul apartamentului la care platesc chirie incaseaza de la mine si suma de bani pe intretinere,numai ca banii mei nu ajung la administratie. Am aflat ca,de un an de zile, proprietarul nu a achitat la administratie banii incasati de la mine.Prin urmare,eu platesc penalizari 2% pe zi lunar la intretinere,chiar daca sunt la zi cu banii de intretinere fata de proprietar. In acelasi timp,contractul intre mine si proprietar a expirat de un an de zile. In aceasta situatie, eu sunt presata de asociatie cu plata intretinerii si avertizata ca proprietarul va intra intr-un proces pentru neplata si pentru ca nu detine contract. Apoi, proprietarul doreste un contract rapid cu mine,fals,neavand legatura cu realitatea( cum ar fi : alta suma pt. chirie, bineinteles mai mica,pe o singura camera in loc de doua) .
Va rog, spuneti-mi ,in ce situatie sunt eu ? E bine sa fac un contract fals ? Cu ce ma afecteaza pe mine toate astea ?De ce sa platesc eu penalizari la intretinere ? Ar fi mai bine sa-mi gasesc alt apartament ?
Multumesc.
1. Restanta + penalizarile de rigoare le va plati proprietarul si tot el va fi chemat in instanta, nu dv.
2. Ce legatura are semnarea unui contract "mai mic" cu plata cotelor de intretinere si penalizari?
Semnarea unui contract va pune pe dv. intr-o relatie contractuala cu proprietarul, dar fara nicio legatura cu asociatia.
Legatura cu asociatia este a proprietarului in exclusivitate, atata timp cat el incaseaza de la dv. pana si suma pentru cota de intretinere.
Deoarece dumneavoastra, chiriasul, v-ati achitat de obligatii, este numai vina proprietarului pentru restante si penaluzari.
Poate ar fi bine sa cautati sa inchiriati alt apartament. Atentionati-l pe proprietar ca daca nu achita urgent restantele si penalizarile catre asociatie o sa inchiriati alt apartament. Pote-si revine.