avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa pentru conducerea sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa pentru conducerea sub influenta alcoolului?

in data de 28 august 2010 am fost oprit de un echipaj de politie dintr-o comuna din jud buzau am fost testat cu aparatul alcooltest , alcoolemia fiind de 0.63, apoi la probele biologice mi-au iesit 0.85 prima proba apoi 0.70 a doua. Am fost foarte cooperant kiar nu m-am opus deloc am recunoscut fapta ,iar politistii mi-au spus sa stau linistit ca nu e:( chiar asa grav mai ales ca nu am antecedente. Dupa aproximativ o luna m-au sunat si mi-au spus ca au inaintat dosarul la parchet cu propunerea de NUP.Intrebarea mea este: daca scap cu amenda administrativa , de cand se considera ca am stat pe dreapta? De atunci decind mi-au dat dovada fara drept de circulatie, sau de la hotarirea procurorului ? in cit timp as lua permisul inapoi si cam ce valoare are amenda?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:29, 30 Octombrie 2010
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
Clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
Suspendarea se socoteste de la data retinerii permisului fara drept drept de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Permis alex023 alex023 Buna seara, am fost oprit de un echipaj de politie; fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 0,49 la mie. Rezultatele la cele 2 probe ... (vezi toată discuția)
Daca am avut alcoolemie in aerul expirat peste 0,6 ionuts1982 ionuts1982 pot sa fac o cerere pt a putea conduce pana la calcularea alcoolemiei in sange? (vezi toată discuția)