in data de 28 august 2010 am fost oprit de un echipaj de politie dintr-o comuna din jud buzau am fost testat cu aparatul alcooltest , alcoolemia fiind de 0.63, apoi la probele biologice mi-au iesit 0.85 prima proba apoi 0.70 a doua. Am fost foarte cooperant kiar nu m-am opus deloc am recunoscut fapta ,iar politistii mi-au spus sa stau linistit ca nu e:( chiar asa grav mai ales ca nu am antecedente. Dupa aproximativ o luna m-au sunat si mi-au spus ca au inaintat dosarul la parchet cu propunerea de NUP.Intrebarea mea este: daca scap cu amenda administrativa , de cand se considera ca am stat pe dreapta? De atunci decind mi-au dat dovada fara drept de circulatie, sau de la hotarirea procurorului ? in cit timp as lua permisul inapoi si cam ce valoare are amenda?
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
Clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
Suspendarea se socoteste de la data retinerii permisului fara drept drept de circulatie.
Permis
alex023
Buna seara,
am fost oprit de un echipaj de politie; fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 0,49 la mie. Rezultatele la cele 2 probe ... (vezi toată discuția)