avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis

Buna seara,
am fost oprit de un echipaj de politie; fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 0,49 la mie. Rezultatele la cele 2 probe biologice su fost de 1,oo respectiv 0,85. mi s-a spus ca pot cere o recalculare si ca la rezultatul care mi-a iesit este foarte probabil ca la recalculare sa iasa mai putin de 0,85! Intrebarea mea este cam cat dureaza de obicei pana a avea rezultatele de la recalculare, daca aceasta poate fi respinsa, iar in cazul in care ar iesi sub 0.80, permisul imi va fi inapoiat imediat! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:07, 20 August 2012
daca iese sub 0.8 permisul se suspenda ptr 90 zile fara posibilitate de reducere la 30 de zile. asta este cel mai fericit caz.

Art.102. - (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

in caz contrar finalizarea dosarului penal poate dura si pana la un an jumatate si se poate finaliza cu anularea permsiului de conducere pentru o perioada de un an dupa care se poate obtine un nou permis de conducere.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

poti citi cazuri similare pe sectiunea forumului "codul rutier, contraventii si probleme conexe".
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie lazarv lazarv am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Am avut alcoolemia de 0.44 in aerul expirat, s-a inceput deschiderea dosarului penal si ... (vezi toată discuția)
Scadere limita alcoolemie casttelano casttelano Stie cineva daca a scazut pragul de alcoolemie la 0,5 de la 0,8 am inteles cu 1 ianuarie 2012 ca sa propus, dar concret nu se stie nimic , deoarece eu sunt in ... (vezi toată discuția)