avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinerea incetarii pedepsei si redobandirea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinerea incetarii pedepsei si redobandirea permisului

se poate face ceva in privinta asta ca sa se inceteze pedeapsa de la 1 an mai mica si sa pot sa imi fac din nou scoala de soferi?avand o alcoolemie de 1,35 la care mi sa dat o pedeapsa de:1 an inchisoare cu suspendare si 3 ani care constituie termen de incercare,nu am mai avut antecedente penale pana acum si as dori sa vad daca se poate reduce pedeapsa ca sa pot incerca pt permis?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:48, 31 Octombrie 2010
Pedeapsa a fost stabilita de o instanta de judecata.
Pentru a solicita reducerea acesteia, trebuie sa introduceti o cale de atac impotriva sentintei instantei de fond.
Asta daca mai sunteti in termen.
Pedeapsa aplicata de un 1 an cu suspendarea conditionata a execuarii pedepsei, nu are legatura cu dreptul de a conduce.
Chiar daca instanta ar fi aplicat o pedeapsa situata sub minimul special al pedepsei( adica sub 1 an), tot dupa un 1 an de la data ramanerii definitive a pedepsei v-ati fi putut prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere.
Daca hotararea este definitiva , respectiv ati epuizat caile de atac apelul si recursul sau nu ati mai uzat de ele sau ati uzat numai de una dintre ele si hotararea a ramas definitiva, termenul de 1 an curge astfel de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si abia atunci va puteti prezenta pentru obtinerea unui nou permis de conducere.:sorry:
hotararea e definitiva si nu am uzat de nici una,deci in final trebuie sa astepta sa treaca 1 an ca sa pot da inapoi pt permis,nu exista nici o cale ca perioada aia de 1 an sa se micsoreze? ar mai fi de asteptat cam vreo 5 luni,dar am crezut ca poate exista ceva portita sa pot sa obtin mai repede dreptul de a conduce(de a face inapoi scoala de soferi)
Art.116. Cod rutier
- (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;c) a intervenit amnistia;

Nu exista varianta de a micsora acest termen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
In final ,trebuie sa respectati legea,ca orice alt cetatean roman.
De ce credeti ca legea ar trebui sa fie mai blanda cu dvs, decat cu altii ?
Aveti barbatia si asumati-va consecintele faptei dvs ,la care nu v-ati gandit cand ati condus baut si invatati ca legea este aceiasi pentru toti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberat conditionat - cand pot face scoala de soferi? marck_3 marck_3 daca am o condamnare definitiva ptr art 86 pot sa fac scoala de soferi ,am executat pedeapsa si sint eliberat conditionat si vreu sa ma inscriu la scoala de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat NicolaeP NicolaeP am permisul anulat in baza art.87 Al.1 din OUG.195/2002...Printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva din data de 25 aprilie 2012,am primit 9 luni cu ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)