avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator financiar (contabil sef) fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator financiar (contabil sef) fara indemizatie de conducere?

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: sunt adm financiar (contabil-sef) la o institutie de invatamant si mi s-a imputat de curtea de conturi indemnizatia de conducere incepand cu anul 2008 de cand am revenit din concediu crestere copil. Sunt angajata pe aceasta functie incepand cu 01.01.2004 iar la 01.10.2004 In conformitate cu OUG 68/ 2004 si Omect 4847bis/2004 s-a facut echivalarea celor 2 functii de adm financiar (cu studii superioare) cu contabil-sef (economist)(functie existenta in statul de personal), iar de atunci denumirea functiei este administrator financiar , iar in conformitate cu art 7 al ordinului sus mentionat beneficiez de indemniz de conducere 30% prin hotararea consilului ISJ unde scoala este incadrata la categoria I. Motivul scris de cei de la curtea de conturi este ca am interpretat eronat legea, in legile anuale privind salarizarea nu scrie nicaieri ca pentru aceasta functie exista indemnizatie de conducere (insa in OUG anuale privind cresterile salariale exista o nota la functia de administrator financiar " *) Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, este autorizat ca in functie de dinamica invatamantului sa stabileasca noi functii didactice auxiliare.'' si "*******) Se utilizeaza si pentru functiile: ec., ing., referent tehnician, merceolog, contabil, ...".
Daca nu exista o alta OUG sau alt OMCT care sa reglementeze situatia functiilor didactice auxiliare implicit pe cele ale administratorului financiar, reiese ca oug 68 si omect 4847bis s-a aplicat pana la intrarea in vigoare a Legii 330 care prevede expres acest lucru in anexa indemnizatiilor de conducere a invatamantului preuniversitar.
Credeti ca e corect cum au procedat cei de la curte, este pana la urma legal sau nu sporul, urmeaza sa ma judec in aceasta privinta, insa ma gandesc daca as avea castig de cauza sau nu, e vorba de o suma foarte mare de bani pe care ar trebui sa o inapoiez. Va multumesc pentru orice ajutor acordat!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 10:19, 15 Noiembrie 2011
castigati in instanta 100%.sporul este acordat legal.am mai auzit si de la alti colegi aceeasi situatie,si au castigat in instanta.va sfatuiesc sa luati legatura si cu liderul de sindicat pt sprijin.succes!

Sper sa gasesc un precedent, mi-ar fi de mare folos in instanta!
D-na, va rog sa explicati la dl de la curtea de conturi, ca in 2004 prin OUG 68, s-a facut echivalarea functiilor de executie, pentru a putea sa fim salarizati pe grila didacticului auxiliar. Functia de conducerea, este alipita functiei de executie. Dvs. sunteti economist, iar pentru salarizare se foloseste acesta functie echivalenta, NU vi s-a schimbat diploma de studii, ramaneti ec., pentru salarizare fc. se echivaleaza cu adm.fin., iar indemnizatia o luati pentru functia de conducere....nicidecum pentru functia de executie.
Mergeti linistita in instanta...aveti sorti de izbanda.
Va rog sa intrati sa spuneti ce s-a intamplat si vom comunica pe acesta tema.
Va doresc succes deplin....nu va lasati, cei de la curte vin, constata si daca nu luati masuri imediate ei sunt obligati sa urmeze procedura.
Sa nu semnati procesul verbal de constatare.....sau daca il semnati sa scriei langa "cu obiectiuni" .
In discutia pe care am avut-o cu cei de la curtea de conturi exact acest lucru le-am explicat, apoi le-am dat note de relatii scrise, insa prin nici o metoda nu si-au insusit punctul meu de vedere, mi s-a calculat de catre ei o anexa cu asa-zis-ul "prejudiciu" care se ridica cu tot cu contributii la 11000 lei, am fost obligata sa semnez aceste anexe prin care practic imi recunosteam vina, precum si procesul-verbal de constatare. Initial nu am vrut sa semnez pentru ca erau in contradictie cu opinia mea, dar fiindca mi s-a spus ca este obligatorie semnarea lor si fiind chemata de aproximativ 5 ori pentru a le semna, le-am semnat si am scris pe toate ca am obiectiuni si consider ca au fost legal acordate in conformitate cu legislatia din notele de relatii, mi se bagau efectiv in fata doar pentru semnatura si am cerut sa-mi lase timp pentru a citi cele consemnate acolo - lucru care nu le-a placut deloc.
Urmatorul pas este sa contest procesul-verbal in termen de 15 zile de la primire, am trimis adrese la ministerul educatiei, min muncii si sindicatul de care apartin si sper sa primesc un raspuns oficial.
Din cat m-am interesat, nu am gasit decat cateva cazuri de genul asta, izolate, in judetul Suceava, mai sunt 2 persoane care au termen in instanta cat de curand.
Printre altele, persoanele care au facut controlul au afirmat ca la scoala contabilul nu are atat de munca cat la o primarie (ca doar are un singur capitol si nu 5-6) si nu are 5 persoane in subordine, ca decizia ISJ-ului cu privire la procentul de 30% pentru aceasta indemnizatie este nula, ca nu sunt ei forul superior, ei nu au treaba cu noi, noi suntem subordonati ordonatorului principal de credite si trebuie sa ne conformam lui.
Din reactia de bucurie a primariei si vorbele pe care mi le-a aruncat - "de-acum o sa intrati si voi in legalitate" ma astept sa primesc si de la ei vreo hartie prin care sa ma oblige sa inapoiez la bugetul local suma cu care l-am prejudiciat, si atunci cred ca voi merge in instanta si cu primaria; spun asta pentru ca din cele 2 cazuri, una are proces pe rol cu curtea de conturi si 2 procese cu primarul care a emis decizie de impunere pentru indenizatie de conducere si pentru CFP, iar primarul meu este prieten foarte bun cu primarul celalalt si cand primarul celalalt a intreprins vreo masura in privinta scolii, imediat a urmat si al nostru.
O sa intru si o sa scriu ceea ce am facut poate va ajuta pe altcineva sa nu mai treaca prin aceeasi situatie.
buna ziua! aveti vreun rezultat? si eu sunt contabil la o scoala generala si sunt in aceeasi situatie. aceleasi probleme cu curtea de conturi. cum ati rezolvat dvs situatia? va rog daca imi puteti raspunde. multumesc!

Alte discuții în legătură

Conditii incadrare administrator financiar la scoala mihteo mihteo care sunt conditiile legale pt ocuparea postului de administrator financiar la o scoala gimnaziala? (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi contesta unele sporuri legale pirina pirina Sunt administrator financiar patrimoniul la o unitate scolara, in anul 2004 am fost incadrata ca si contabil sef, apoi s-a modificat denumirea in ... (vezi toată discuția)