avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificare

Buna ziua,
Astazi am fost intrebat de o cunostinta si nu am fost in stare sa-i dau raspunsul complet.
El lucreaza la doua societati pe baza de CIM, la una full time si la a doua sc doua -trei ore pe zi in functie de volum.
In momentul cand are concediu medical, el poate prezenta doctorului adeverinta de salariat de la oricare sc unde lucreaza.
Problema pusa de el: beneficiaza de la ambele sc-uri de CM sau cum.
Doctorul elibereaza un singur certificat medical, ce face mai departe.
Buna ziua. Da beneficiaza la ambele locuri de munca. La cel cu 8 ore duce medicalul in original, si la cel cu 3 ore duce o copie dupa medical.
Ar fi si normal pentru ca, cotizeaza in ambele locuri.
initial asa am zis si eu, insa mai intervine u lucru care nu-l cunosc in amanunt.
Certificatul medical stiu ca se suporta de societate eventual de casa de sanatate in functie de numarul de zile, codul aplicat si continuitatea acestuia.
Prima sc il prezinta in original la casa de sanatate, a doau vine cu copia.?
Postez si baza legala:
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.158 din 17 noiembrie 2005
privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află �n două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

Corect ce ati afirmat. Societatea cu 8 ore va duce la Casa de sanatate certificatul in original, iar societatea cu 3 ore va merge cu o copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical inainte de nastere cand mama are 2 servicii marinescucristian marinescucristian Buna ziua! Sotia mea lucreaza cu carte de munca la 2 societati: la una cu 8 ore si la cealalta cu 4 ore. As vrea sa stiu daca beneficiaza de concediu prenatal ... (vezi toată discuția)
Un concediu medical - lucrez la doua companii costinpc costinpc Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Lucrez la doua companii, la una program full-time(8 ore), iar la cealalta part-time (2 ore). Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
2 locuri de munca adrianan10 adrianan10 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Daca o persoana lucreaza in 2 locuri de munca diferite, atunci cand are un concediu medical unde il ... (vezi toată discuția)