avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... arhitect sef comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

arhitect sef comuna

Buna ziua!
Vreau sa aflu daca functia de arhitect sef din cadrul unei primarii de comuna poate fi ocupata prin concurs de catre inspectorul cu atributii de urbanism, dar care este licentiat in administratie publica de un an,precizez ca este angajat in primarie de sapte ani , dar a functionat ca referent urbanism pana in 2009, dupacare i s-a transformat postul in urma examenului sustinut.
Care ar fi solutia legala la aceasta data?
Multumesc, si pentru raspunsurile date la intrebarile anterioare !
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 20:57, 30 Octombrie 2010
Art. I din legea 345/2009 privind modificarea egii 350/2001 prevede:
"Articolul 36 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 373 din 10 iulie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Functia de arhitect-sef este ocupata, in conditiile legii, de un functionar public, specialist atestat de Registrul Urbanistilor din Romania, avand formatia profesionala dupa cum urmeaza:
a) de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist, absolvent de masterat, la nivelul judetelor, municipiilor resedinta de judet, municipiului si sectoarelor municipiului Bucuresti;
b) de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist, absolvent de masterat, precum si de urbanist si inginer in domeniul constructiilor, licentiat al invatamantului superior, la nivelul municipiilor;
c) de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist, absolvent de masterat, de urbanist si inginer in domeniul constructiilor, licentiat al invatamantului superior, precum si de conductor arhitect, la nivelul oraselor si comunelor."
Pe de alta parte, art. II prevede"Mentinerea in functie a arhitectilor-sefi care nu indeplinesc conditiile prevazute la art. 36 alin. (2) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, este conditionata de absolvirea de catre acestia a cursurilor de formare profesionala continua, organizate de institutiile publice cu atributii in domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului, in termen de 2 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi".
Legea a fost publicata in 13.11.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnătura delegata act administrativ archibaldo archibaldo Este legala semnătura delegata \"cu bara\" de exemplu semnarea unui certificat de urbanism sau autorizație de construire pentru semnătura arhitectului-șef ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa fie arhitect-sef lili2015 lili2015 Buna ziua. Cu tot respectul as dori sa ma informati asupra unei neclaritati din legislatia din domeniul urbanismului si constructiilor referitoare la ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public oxi oxi Buna ziua, Sunt functionar public la o primarie de comuna incadrata prin concurs in 2007 la compart. Urbanism si achizitii publice pe functie de executie, ... (vezi toată discuția)