avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rca Tepari?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rca Tepari?

Nici nu stiu cu ce sa incep... In urma cu 1 saptamana am fost victima unu accindent rutier un mos de 77 de ani nu a oprit la semnul cedeaza si nu am mai avut ce sa ii fac l-am lovit din plin. Dupa ce am constata daunele omu si-a recunoscut vina si am mers la asiguratoru lui Astra mai exact sper sa nu fac reclama... a venit un pustulica mi-a pozat masina a constata pagubele la prima vedere cand ma intorc cu el la birou sa imi zica ca el nu imi poate oferi decat 1000E sa imi repar masina... tin sa va spun ca masina este o dacia super nova din 2001. in fine nu am inteles eu prea bn ce a zis el ma duc la un service unde ma trimis el lasa masina acolo urmand ca mecanici de acolo sa se uite mai atent la masina dupa cateva zile am primit devizu de la service costul reparatiei se ridica la 100 de milioane mentionez ca pe masina am dat 55 de milioane acum 2 saptamani :(( constatatoru ma chemat la el sa vorbim luni dimineata dar nu vr sa ma duc ca "pampalau" din cate am auzit exista o ordonanta de urgenta in care se spune ca asiguratoru da pentru reparatia masini suma de 1000E pentru masinile de peste 10 ani vechime a mea are 9 ani.... ce pot face? asiguratoru imi poate da bani cash? Si sa renunt la reparati? pentru ca se considera daua toatala pentru ca reparatia face mai mult decat masina ce pot face? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Neacsu-mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Neacsu-mihai , utilizator 10:33, 11 Noiembrie 2010
Da, se poate inacasa cash si sa va faceti reparatia in regie proprie.
Nu as mai dori sa o repar..... eu as dori de la asigurator bani pe care i-am dat pe masina. Masina sa o pastreze ei nu ma intereseaza.... In mod normal ce suma imi poate da asiguratoru pentru repararea masini?
Este clar ca este vorba de o dauna totala. Valoarea despagubirii ce poate fi platita de catre asigurator este egala cu 75% din valoarea autoturismului la data accidentului. Autoturismul avariat va ramane la dvs. Uzura medie pentru o vechime in exploatare a autoturismului de 9 ani este de 73%, putand sa ajunga chiar si la 82% in cazul unui rulaj mai mare de 15000 km pe an. Prin urmare valoarea despagubirii poate fi egala cu 20,25% ... 13,50% din valoarea de nou a autoturismului.
Putin, dar asta este legea.
Actul normativ care reglementeaza modul in care veti fi despagubit este Ordinul CSA nr.5/2010 pentru punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
sunt aplicabile dispozitiile art.50 si 58 din Norme
cel mai discutabil este modul in care asiguratorul RCA stabileste uzura, aici savarsindu-se cele mai multe abuzuri; deci mare atentie daca se respecta prevederile anexelor nr.1-3 din Norme
succes
Mai sunt si alte locuri in care asiguratorul "jongleaza" pentru a obtine o valoare a despagubirii cat mai mica.

Alte discuții în legătură

Dauna totala tudorika tudorika Buna ziua....Am cumparat un golf 4 din 2001....am fost lovit...in spate de o masina si proiectat in cea din fata .Cei de la asigurare au spus ca imi dau 2000 ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)