avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

Buna ziua....Am cumparat un golf 4 din 2001....am fost lovit...in spate de o masina si proiectat in cea din fata .Cei de la asigurare au spus ca imi dau 2000 de euro si masina ,devizul masini depasind 5400 euro pentru reparat...Eu pe masina am dat undeva la 4000 de euro...Valoarea de noua a masinii este de 17800 euro...si are 193000 km....Problema esteca suma este prea mica si nu imi acopar cheltuielile....Se poate ceva sau imi poate spune cineva daca este corect cum au calculat ei aceasta suma...multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreirusu , utilizator 10:31, 20 Decembrie 2012
Este o practica constanta a firmelor de asigurari sa ofere voluntar despagubiri mult mai mici decat valoarea daunei. Aveti posibilitatea actionarii in justitite pentru a obtine o reparatie echitabila a daunei.
Din datele oferite de dvs putem calcula valoarea maxima de despagubire:
val de nou: 17800 euro;
uzura conf norme RCA: 85% (auto>10 ani, practica soc de asigurari este de a aplica uzura maxima - stare satisfacatoare);
rezulta valoarea reala a auto 2670 euro;
epava - 25%,
rezulta valoarea maxima de despagubire 2002,50 euro.
Acest calcul il puteti face si dvs, gasiti modalitatea de calcul in Norma 14/2011 a CSA.
Din experienta va pot spune ca valoarea devizului de reparatie nu reprezinta valoarea reala a reparatiei, aceasta putand ajunge si la 40% din valoarea devizului (avand in vedere vechimea auto si preturile pieselor de VW de pe piata romaneasca). Sugestia mea este sa cautati piesele care trebuie inlocuite (chiar si SH, dezmembrari - le gasiti in stare buna, originale, nu turcesti) si sa intrebati la un service independent la ce valoare ajunge reparatia masinii dvs. E foarte probabil ca reparatia auto sa fie sub 2000 euro, in felul asta va raman si dvs niste bani in buzunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)