avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventar

Am 2 intrebari, va rog.
1) in cazul unui minus constatat intr-un inventarul unei farmacii, cine il plateste? Tot personalul? Nu s-a semnat gestiune comuna si personalul s-a tot schimbat de la un inventar la altul
2) Expiratele pot fi imputate personalului?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mara72 , utilizator 20:09, 31 Octombrie 2010
Mara72 a scris:

[...]
1) in cazul unui minus constatat intr-un inventarul unei farmacii, cine il plateste? Tot personalul? Nu s-a semnat gestiune comuna si personalul s-a tot schimbat de la un inventar la altul [...]


Pentru a putea trage la raspundere pentru lipsa in gestiune aceasta trebuie predata sub semnatura unei persoane sau unui colectiv. De asemenea, in momentul in care o persoana este concediata sau pleaca prin demisie se face inventarierea pentru a putea fi trasa la raspundere si aceasta.

In cazul in care conducerea farmaciei nu a facut nimic din cele prezentate mai sus aveti sanse mari sa castigati in instanta returnarea impunerii lipsurilor constatate.

Mara72 a scris:

[...]
2) Expiratele pot fi imputate personalului? [...]


Prin fisa postului personalul poate fi pus sa verifice si sa raporteze conducerii cand anumitor produse li se apropie data de expirare pentru a fi vandute cu prioritate si de a fi scoase de la vanzare in momentul expirarii.

Daca se constata ca personalul e vinovat ca produsele au expirat, contravaloarea acestora poate fi imputata.
In programul de gestiune al farmaciei se trece si data expirarii fiecarui produs in parte. O singura persoana raspunde de comenzile de medicamente. Intotdeauna produsele cu termen de expirare apropiat se scot de pe raft si se pun intr-un alt loc. Normal, personalul elibereaza aceste produse cu prioritate atunci cand este posibil, insa sa nu uitam ca e vorba despre o farmacie si efectiv nu poti vinde tot, ca nu e vorba de salam sau carnati ca sa poata fi vandute oricum. Majoritatea expiratelor sunt medicamente care necesita o prescriptie medicala, nu pot fi recomandate oricui, deci personalul este oarecum legat la maini cand e vorba de eliberat anumite produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor Lucia01 Lucia01 Buna seara, As dori sa stiu daca este legala imputarea contravalorii medicamentelor si produselor cosmetice inregistrate ca fiind expirate (cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor arra11 arra11 Lucrez intr-o farmacie si odata cu efectuarea inventarului s-a facut o lista cu produsele expirate aflate in locatie, dupa care valoarea acestora ne-a fost ... (vezi toată discuția)
Stoc de marfa in acte foarte mare dar faptic este 10% curiosul2012 curiosul2012 Buna ziua, Am o firma de 4 ani, din pacate contabila care sa ocupat nu si-a facut treaba in totalitate si nici eu, am stoc de marfa de ... (vezi toată discuția)