avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Stoc de marfa in acte foarte mare dar faptic este 10%
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Stoc de marfa in acte foarte mare dar faptic este 10%

Buna ziua,

Am o firma de 4 ani, din pacate contabila care sa ocupat nu si-a facut treaba in totalitate si nici eu, am stoc de marfa de 30000 lei in acte dar in realitate este undeva la 3000 de lei. Cum o pot rezolva?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: curiosul2012 , utilizator 15:48, 7 Ianuarie 2015
Procesul-verbal de inventariere intocmit de comisia de inventariere, care trebuie sa contina, printre altele, rezultatele inventarierii (constatarea minusului respectiv, ca diferenta intre valoarea stocului din raportul de gestiune si valoarea stocului inventariat), concluziile si propunerile comisiei cu privire la cauzele lipsurilor constatate si persoanele vinovate, precum si propuneri de masuri in legatura cu acestea (daca lipsurile sunt imputabile), asigurarea integritatii bunurilor din gestiune, precum si alte aspecte legate de activitatea gestiunii inventariate.
In cazul in care minusurile nu sunt imputabile, se va face o mentiune in acest sens in procesul verbal, cu mentionarea cauzelor pentru care nu se pot imputa.
In rest pentru inregistrarile contabile le rezolva contabila pentru ca de fapt ea nu are vreo vina. I-ati dat la fiecare sfarsit de an listele cu inventarul faptic pentru ca ea sa poata compara cu cel din actele contabile si sa faca reglarile la timp nu acum dupa cativa ani?
Da i-a fost dar in fiecare an inventarul dar,.....nu stiu ce sa inatmplat exact. oricum nu stiu daca ea si-a facut treaba cum trebuie.daca ma anunta ca am un asemenea stoc.
Va dau un exemplu: sa cumparat marfa lunar de 10 000 de lei si sa vandut de 6000 de lei sa zicem. lunar.dar dupa 4 ani au fost perioade in care am cumparat marfa in valoare de 3000 de lei lunar si am vandut de 5000 de lei lunar. acum dupa 4 ani ea ma anunta ca am un stoc de 30 000 de lei. perisabilele nu sau scazut, expiratele nu , samd. ce pot sa fac eu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de scoaterea marfurilor din gestiune mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As vrea sa scot marfa din gerstiune pe un proces verbal fara a fi vanduta vrunui client si nu gasesc nicio reglementaare pentru aceasta in afara de ... (vezi toată discuția)
Intrebare... daniotil daniotil La o societate cooperativa de consum, facandu-se inventarul la o gestiune a unui depozit en-gros in anul 2008 s-a constatat o lipsa in gestiune de 150 000 000 ... (vezi toată discuția)