avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proces verbal de scoaterea marfurilor din gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proces verbal de scoaterea marfurilor din gestiune

Buna ziua.
As vrea sa scot marfa din gerstiune pe un proces verbal fara a fi vanduta vrunui client si nu gasesc nicio reglementaare pentru aceasta in afara de HG 831-2004 pentru marfuri perisabile.
Eu am pe stoc marfuri electrice.
Va rog mult sa imi raspundeti si mie daca stie cineva ce este de facut.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihai_diana , utilizator 10:47, 9 Aprilie 2012
Care este valoare marfurilor aflate pe stoc? Faptic acestea exista? Care este motivul real pentru care se doreste a fi scoase din gestiune?
Cam de 3 mii de lei este valoarea aproximativa si facptic nu exista, de aceea incerc sa rezolv intr-un fel acvest lucru sa ajung cu inventarul in regula.
Eu sunt la inceputul carieirei in contabilitate si abia am preluat firma.
Multumesc mult.
Buna dimineata,

Daca tot ati facut inventarierea si ati observat ca aveti diferente intre scriptic si faptic, mergeti pe minus de inventar neimputabil. Cheltuiala respectiva va fi nedeductibila fiscal. De asemenea se va colecta tva ptr aceste minusuri.
Nu va trebuie un proces verbal de scoatere a produselor din gestiune. Mergeti pe un proces verbal de inventariere si control al gestiunii unde veti specifica ce veti face cu minusul respectiv. Atasati si listele de inventariere si veti fi in regula.
Multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Stoc marfa - degradat angy_neagu angy_neagu Buna seara, Ce trebuie sa fac in situatia in care am un stoc de marfa degradat? Este vorba de un magazin alimentar. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Stoc de marfa in acte foarte mare dar faptic este 10% curiosul2012 curiosul2012 Buna ziua, Am o firma de 4 ani, din pacate contabila care sa ocupat nu si-a facut treaba in totalitate si nici eu, am stoc de marfa de ... (vezi toată discuția)