in evidenta faptica este corect.
este o firma noua la care am fost solicitata sa tin contabilitatea.inventarul l-au facut de fata cu mine,deci faptic este corect scriptic nu.
am o idee de ce nu bat cele doua sume dar......
asadar ce este de facut?
bine ca-i asa ! era mai rau sa fi fost bine conta si stocul faptic gresit ...
O solutie ar fi refacerea conta, sa vedeti in urma de unde vine eroarea- costisitoare, ia mult timp
O alta solutie ar fi sa faceti note contabile de corectie , acum , pe baza inventarului faptic efectuat , intr-un sens sau in altul , adica daca stocul din balanta e mai mare , inseamna ca nu s-au inregistrat niste venituri, si daca e mai mic, ceva nu a fost in regula la descarcarea de gestiune ; oricum depinde si de suma cu care difera cele doua , si aici am in vedere implicatiile asupra impozitului pe profit
Era bine de stiut daca avea evidenta cantitativ valorica sau global valorica la stocurile respective .
Firma este noua infiintata sau pentru tine este o evidenta noua ?
Ca eventual puteai sa intrebi fostul contabil , sa-ti dea cateva indicii ;daca e firma noua infiintata , terbuie sa verifici actele contabile de la a la z; sau daca ai tu o idee , cam de ce ar fi diferente , sa cauti acolo; dar oricum nu trebuie sa inregistrezi nimic in plus sau in minus pana nu faci niste verificari temeinice in contabilitate
Dupa verificari , daca constati ca soldul scriptic e corect si tot sunt diferente , procedezi cum ti-a spus colega mai inainte :
si eu tot la asta m-am gindit. nu au fost inregistrate,, niste"venituri.
ca sa aduc stocurile la normal trebuie sa le scad cumva. m-am gindit sa fac un pv ca s-au inundat depozitele ,si sa calculez tva.exista o suma limita?