avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stocuri balanta versus realitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stocuri balanta versus realitate

stocuri in balanta neconforme cu realitatea!
am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 00:06, 17 Noiembrie 2009
e important de stiut unde e corect : in evidenta faptica sau in balanta .
Va rog ,reveniti cu detalii .:)
in evidenta faptica este corect.
este o firma noua la care am fost solicitata sa tin contabilitatea.inventarul l-au facut de fata cu mine,deci faptic este corect scriptic nu.
am o idee de ce nu bat cele doua sume dar......
asadar ce este de facut?
bine ca-i asa ! era mai rau sa fi fost bine conta si stocul faptic gresit ...

O solutie ar fi refacerea conta, sa vedeti in urma de unde vine eroarea- costisitoare, ia mult timp
O alta solutie ar fi sa faceti note contabile de corectie , acum , pe baza inventarului faptic efectuat , intr-un sens sau in altul , adica daca stocul din balanta e mai mare , inseamna ca nu s-au inregistrat niste venituri, si daca e mai mic, ceva nu a fost in regula la descarcarea de gestiune ; oricum depinde si de suma cu care difera cele doua , si aici am in vedere implicatiile asupra impozitului pe profit
Era bine de stiut daca avea evidenta cantitativ valorica sau global valorica la stocurile respective .
Firma este noua infiintata sau pentru tine este o evidenta noua ?
Ca eventual puteai sa intrebi fostul contabil , sa-ti dea cateva indicii ;daca e firma noua infiintata , terbuie sa verifici actele contabile de la a la z; sau daca ai tu o idee , cam de ce ar fi diferente , sa cauti acolo; dar oricum nu trebuie sa inregistrezi nimic in plus sau in minus pana nu faci niste verificari temeinice in contabilitate
Dupa verificari , daca constati ca soldul scriptic e corect si tot sunt diferente , procedezi cum ti-a spus colega mai inainte :
si eu tot la asta m-am gindit. nu au fost inregistrate,, niste"venituri.
ca sa aduc stocurile la normal trebuie sa le scad cumva. m-am gindit sa fac un pv ca s-au inundat depozitele ,si sa calculez tva.exista o suma limita?

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Reglare raport de gestiune corina-b corina-b am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de ... (vezi toată discuția)
Plus la inventar si casa foarte mare nico85 nico85 Buna ziua, Am constatat ca avem o valoare mai mare a produselor din gestiune in programul de gestiune decat in balanta. Ce se poate face pentru a regla ... (vezi toată discuția)