avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stocuri balanta versus realitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stocuri balanta versus realitate

stocuri in balanta neconforme cu realitatea!
am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 00:06, 17 Noiembrie 2009
intervin cu un sfat oarecum off topic : nu e indicat totusi sa cautati dvs si sa gasiti artificii pentru a se regla stocul; veti crea un precedent periculos; d-lui va continua sa ia acasa din marfuri iar dvs va trebui sa le "scoateti" intr-un fel; pe ce motiv : pentru simplul motiv ca prima data s-a putut, acum de ce sa nu se poata ?
In fond dvs sinteti acolo cu contract de munca si va ocupati de contabilitate ; altceva nu aveti de facut .
Ma scuzati daca am deranjat, nu e decit buna intentie la mijloc .
Sunt de acrd , dar pentru moment ana &maria trebuie sa afle ce s-a intamplat in realitate (fiind o evidenta recent preluata ) .Dupa ce verifici evidenta contabila , sa vezi daca sunt greseli in evidenta scriptica , constai ce s-a intamplat in realitate ,si apoi sti ce inregistrai contabile trebuie sa faci , ca sa corespunda inventarul scriptic cu fapticul;
Eu am evidenta contabila la o farmacie , si la fiecare inventar sunt diferente ; dupa ce verific posibilele erori in evidenta scriptica , inregistrez pv medicamente expirate , perisabilitati , si restul pe lipsa neimputabila , cu toate implicatiile fiscale ;
multumesc pentru sfaturi,au fost binevenite
cit priveste "marfa luata acasa'' am mai avut o firma la care am renuntat tocmai pe acest considerent.eu am o regula pentru firmele pe care le am si au activitate de comert(stocuri):o data la trei luni(cel putin) vreau stocul marfurilor semnate de gestionar si patron,daca nu ne spunem la revedere
inca o data mersi de ajutor
o zi buna
Este foarte simplu sa se regleze stocurile.Dar nu tu trebuie sa faci acest lucru.C-val marfurilor trebuie recuperata.Si exista mai multe modalitati:
-valorificare invetar-ch.nedeductibila si tva colectat
-trecute marfurile prin casa de marcat
-facturare marfa catre asociat
""...deci faptic este corect scriptic nu..."""
-----------------------------------------------------------------------
achizitii neinregistrate in contab? descarcare incorecta? cine stie?

:thumbdown:

Ordin nr. 2861 din 09/10/2009:
""(4) În situaţia inventarierii unor gestiuni pe parcursul anului, în registrul-inventar se cuprinde valoarea stocurilor faptice inventariate şi înscrise în listele de inventariere actualizate cu intrările şi ieşirile de bunuri din perioada cuprinsă între data inventarierii şi data încheierii exerciţiului financiar. ""
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Ioana Constantin, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Reglare raport de gestiune corina-b corina-b am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de ... (vezi toată discuția)
Plus la inventar si casa foarte mare nico85 nico85 Buna ziua, Am constatat ca avem o valoare mai mare a produselor din gestiune in programul de gestiune decat in balanta. Ce se poate face pentru a regla ... (vezi toată discuția)