avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stocuri balanta versus realitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stocuri balanta versus realitate

stocuri in balanta neconforme cu realitatea!
am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 00:06, 17 Noiembrie 2009
este o firma noua pentru mine.
contabilul dinainte nu poate fi intrebat pentru ca nu mai da de el.(asa zice patronul)
am de la firma respectiva doar o balanta la luna septembrie.in rest nici un act.
va trebui sa iau de la capat toata contabilitatea.
restul balantei pare curata cit de cit in afara de stocurile astea.
firma este magazin alimentar,2 angajati ,fara active imobilizate , cu datoriile platite la zi(am scos oglinda de la finante).
asa-i ca ma leg la cap fara sa ma doara?
De ce sa crezi asa ? Trebuie cineva sa o scoata la cap si evidenta respectica ...
Este o provocare ..
imi plac provocarile de aceea i-am promis ca o sa ma gindesc.
tocmai l-am sunat si l-am intrebat pe sleau de ce exista diferente asa mari.
mi-a raspuns ca isi lua pe firma alimente si produse pentru acasa ,dar el inregistra facturile ca si marfa intrata in gestiune.deci practic nu aveau cum sa fie vindute.
ceva sfaturi ?
daca scot facturile respective s-ar putea regla soldul,dar ce fac daca diferenta vine din 2007. este singurul inventar pe care l-a facut in doi ani.
Parera mea este, ca daca acele facturi au fost emise pe numele firmei, ele figureaza in 394 ale furnizorilor. Decat sa te inregistrezi cu venituri, trebuie analizate acele intrari, inregistrate corect, chiar daca sunt cheltuieli nedeductibile. Pentru 2007 si 2008, daca intervin modificari ale veniturilor si cheltuielilor, faci rectificativa la 101.
Succes!
Se modifica si deconturile de TVA , in cazul in care este platitor de TVA .
Poate a avut si niste marfuri perisabile ; sunt deductibile fiscal (art.21 alin 3) litera d din codul fiscal )intr-un procent; trebuie studiat actul normativ , si incadrat in functie de natura marfurilor in limitele prevazute ;

Norma privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare a fost aprobata prin HG nr. 831/2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 522 din 10.06.2004.

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Reglare raport de gestiune corina-b corina-b am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de ... (vezi toată discuția)
Plus la inventar si casa foarte mare nico85 nico85 Buna ziua, Am constatat ca avem o valoare mai mare a produselor din gestiune in programul de gestiune decat in balanta. Ce se poate face pentru a regla ... (vezi toată discuția)