avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stoc marfa - degradat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stoc marfa - degradat

Buna seara,

Ce trebuie sa fac in situatia in care am un stoc de marfa degradat? Este vorba de un magazin alimentar.

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:31, 16 Noiembrie 2016
Trebuie să țineți cont de prevederile H.G.831/2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare.
[ link extern ]
și normele:
[ link extern ]

În urma inventarierii comisia de inventariere va întocmi un proces verbal de constatare a degradării iar directorul/administratorul va da o decizie de scoatere din gestiune a mărfii degradate și diminuarea valorii gestiunii.
Art. 4 din norme:
“Perisabilităţile produse în condiţiile menţionate la art. 1 se aprobă de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, după caz, la nivelul cantităţilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia recepţionării mărfurilor transportate, a inventarierii sau a predării gestiunii, până la limitele prevăzute la art. 13.”

La fiecare valoare a produselor aflate pe stoc din care fac parte produsele degradate veți aplica limitele de perisabilitate din coloana 5 din anexa 1.
Ce se încadrează în limitele de perisabilitate constituie cheltuială deductibilă, ce depășește este cheltuială nedeductibilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati margele margele Buna ziua, am si eu o problema legata de perisabilitati va rog sa ma ajutati. Activitatea noastra este de comert cu aman. produse alimentare si am avut niste ... (vezi toată discuția)
Care este cota de perisabilitate la marfuri alimentare? Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu aceste cote de perisabilitate. La marfurile alimentare care sunt cotele de perisabilitate? Cate sticle de ulei au voie ... (vezi toată discuția)