avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua.Va rog sami spuneti si mie cum este legal la problema mea:Sunt despartit de mai multi ani si in tot acest timp am platit pensie alimentara la 2 copii, suma fiind de 200 lei.de aproape un an, unul din copii a inplinit 18 ani si nu sia mai continuat studiile si sa angajat chiar sa si maritat nelegitim. Va rog sami spuneti cata pensie ar trebui sa platesc pentru celalalt copil? Salariul meu este de 1000 lei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:49, 1 Noiembrie 2010
25% din venitul net, avand in vedere ca unul din copii a devenit major si nu se mai afla in continuarea studiilor.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Trebuie sa platiti exact cat scrie in hotarare. In cazul dv pensia a fost stabilita in suma fixa, nu in procent. Spuneti ca pensia a fost stabilita la 200 lei pentru amandoi copiii, nu scrie acolo cate 100 lei pentru fiecare copil? Daca da, atunci platiti 100 lei pentru copilul minor si nimic pentru majorul care nu isi mai continua studiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gicuta68 gicuta68 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,sunt divortat si platesc pensie alimentara 200 lei pt doi copii,copilul cel mare termina scoala acum(are 18 ani inpliniti) ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica expresia "pina la majoratul minorului" ? ene cosmin ene cosmin am avut de platit pensie alimentara copilului meu. In hotarirea judecatoreasca obligatia de plata era "pina la majoratul minorului". Nu solicit acum informatii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cristinachebac cristinachebac sotul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara pt care plateste pensie alim.unul din copii a facut in martie 18 ani .mai trebuie platit pt cel major?ce ... (vezi toată discuția)