avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua. Am si eu o intrebare ,sunt divortat si platesc pensie alimentara 200 lei pt doi copii,copilul cel mare termina scoala acum(are 18 ani inpliniti) intrbarea este daca copilul cel mare se angajeaza si isi continua studiile la fara fregventa atunci eu cita pensie trebuie sa plaresc pt al-doilea tinind cont k salariul meu e de 900 lei?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:11, 28 Iunie 2010
platiti doar ptr celalalt copil.. un milion
Practica nu este unitara in acest sens, vor fi apreciate nevoile copilului care-si continua studiile la forma fara frecventa.
Probabil ca in sentinta prin care ati fost obligat la plata pensiei de intretinere pentru minori scrie ca le datorati intretinere pana la majorat. Daca este asa, de la implinirea varstei de 18 ani nu le mai datorati intretinere si puteti sista plata pensiei. In situatia in care ei isi continua studiile vor trebui sa va dea in judecata pentru stabilire pensie de intretinere major. Daca cel mare se angajeaza (si puteti dovedi acest lucru) si isi continua studiile, nu va mai trebui sa ii achitati pensie de intretinere deoarece realizeaza venituri.
In schimb, puteti fi actionat in judecata de catre celalalt copil in vederea majorarii pensiei de intretinere si se poate stabili un cuantum de pana la 25% din veniturile dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gicuta68 gicuta68 buna ziua.Va rog sami spuneti si mie cum este legal la problema mea:Sunt despartit de mai multi ani si in tot acest timp am platit pensie alimentara la 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Sa platit pensie de intretinere pina cind copilul a devenit major ... elenasuch elenasuch Sa platit pensie de intretinere pina cind copilul a devenit major cererea de solicitare a pensiei o mai poate face parintele care o are in intretinere dupa ... (vezi toată discuția)