avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sa platit pensie de intretinere pina cind copilul a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sa platit pensie de intretinere pina cind copilul a devenit major ...

Sa platit pensie de intretinere pina cind copilul a devenit major cererea de solicitare a pensiei o mai poate face parintele care o are in intretinere dupa divort? Mentionez faptul ca copilul a inplinit 18 pe data de 28 iar mama solicita continuare a pensiei deoarece copilul este student mentionez faptul ca mama depune solicitarea doar cu citeva zile inainte ca copilul sa devina major
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:52, 8 Decembrie 2020
Poate să depună, dar daca există acceptul copilului, care semnează cererea.
Cererea este semnata de mama inteleg ca in cazul de fata ea nu este valabila?

Adrian ALBU a scris:

Poate să depună, dar daca există acceptul copilului, care semnează cererea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca copilul nu si-a dat acceptul, nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă copilul devenit major se află în continuarea studiilor, îi datorați în continuare pensie de întreținere până la maxim 26 de ani.
Dacă nu-i plați de buna voie, copilul devenit major are calitatea procesuală de a vă da în judecată, pentru a vă obliga la întreținerea sa.

Mama majorului nu are calitatea procesuală de a cere pensie pentru copilul major.
Puteți depune întâmpinare și invoca această excepție.
Eventual plătiți un avocat să vă redacteze întâmpinarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul meu dintr-o casatorie anterioara are un copil, fosta sotie ... elenasuch elenasuch Sotul meu dintr-o casatorie anterioara are un copil, fosta sotie dupa 14 ani solicita îndemnizatie crestere copil minor am platit la zi timp de 5 ani acea ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sotul meu a mai fost casatorit in urma cu 17 ani . ... Leonard2p16 Leonard2p16 Buna ziua sotul meu a mai fost casatorit in urma cu 17 ani . Din aceasta casatorie sunt doi copii respectiv 18 ani si 16 ani. Fosta sotia ia trimis citatie ... (vezi toată discuția)