avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul meu dintr-o casatorie anterioara are un copil, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul meu dintr-o casatorie anterioara are un copil, fosta sotie ...

Sotul meu dintr-o casatorie anterioara are un copil, fosta sotie dupa 14 ani solicita îndemnizatie crestere copil minor am platit la zi timp de 5 ani acea îndemnizatie pe data de 7 octombrie a.c dinsa depune o pingere la tribunal prin care solicita indemnizatia crestere copil minor deoarece urmeaza facultatea anul 1 buget ,avind in vedere ca minorul pe data de 28 octombrie a.c a devenit major nu ar fi normal ca,copilul sa solicite acea indemnizatie? Nu ar trebui sa faca dovada cu vreo adeverinta cv de acea facultate ca intradevar urmeaza cursurile? Cum pot urmari in urmatorii ani ca ,copilul urmraza cursurile facultatii si ca nu are bursa? Daca la divortul parintilor ambii sau inteles ca fosta sotie sa nusi schimbe numele de familie se poate solicita ca sotul meu sa nu mai fie deacord cu acea intelegere iar fosta sotie sa revina la numele de familie purtat inaintea casatoriei?
Cel mai recent răspuns: elenasuch , utilizator 17:55, 7 Decembrie 2020
Daca la divortul parintilor ambii sau inteles ca fosta sotie sa nusi schimbe numele de familie se poate solicita ca sotul meu sa nu mai fie deacord cu acea intelegere iar fosta sotie sa revina la numele de familie purtat inaintea casatoriei?

bineinteles ca nu se mai poare reveni asupra acestei chestiuni. Daca femeia vrea, isi va scchimba numele pe cale administrativa, asa repet, daca vrea si fara legatura cu sotul dvs.
am platit la zi timp de 5 ani acea îndemnizatie

si apoi ce s-a intamplat de nu a mai platit tatal ? e vb de pensie de intretinere.

avind in vedere ca minorul pe data de 28 octombrie a.c a devenit major nu ar fi normal ca,copilul sa solicite acea indemnizatie?

ba da, poate solicita respingerea cererii pt ca mama nu are capacitate procesuala activa, daca la data cererii copilul era major.

Cum pot urmari in urmatorii ani ca ,copilul urmraza cursurile facultatii si ca nu are bursa?

dvs nu puteti urmari.
tatal poate avea o relatie cu copilul si il poate intreba, nu trebuie urmarit.
daca sunt indicii ca nu urmeaza cursuri si nu se intretine singur, poate cere in instanta sistarea pensiei
De la divortul sotului a decurs 14 ani timp in care fosta sotie nu a cerut nimic asa cum s-au inteles verbal ,dupa aceea adica dupa 13 ani fosta sotie solicita pensia ptr copil minor deci sa platit pensia timp de 5 ani pina la implinirea vartei de 18 ani numai ca copilul a devenit major pe data de 28 octombrie iar mama a depus pingere pe data de 7 octombri cind copilul era minor inteleg faptul ca se poate depune o intimpinare prin care se solicita suspenarea plingerii mamei deoarece copilul a devenit major iar solicitarea de indemnizatie sa o solicite copilul major, in cazul in care mama nu ia permis tatalui de a avea o relatie tata-copil de la divortul lor , cum se poate afla daca copilul urmeaza intradevar o facultate?Se poate cere prin instanta sa se faca dovada semestrial adica copilul major sa depuna acte doveditoare ca nu lucreaza si ca programul cursurilor nu ai permit angajarea?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
elenasuch, utilizator
nu i se cere sa plateasca din urma,nu vad de ce atata panica, iar pensia nu are legatura cu vizita.
tatatal, daca voia sa isi vada copilul trebuia sa ceara
La divortul lor ambii sau inteles verbal ca tatal sa nu solicite vederea copilului iar mama nu solicita indemnizatia de intretinere dar dupa 13 ani mama se rasgindeste si solicita indemnizatie ,ni este panica numai ca atita timp cat sotul sia tinut cuvintul de a nu cauta copilul acum cum poate sti ca intradevar copilul devenit major urmeaza un curs si ca este in incapacitatea de intretinere

gi-jane2 a scris:

nu i se cere sa plateasca din urma,nu vad de ce atata panica, iar pensia nu are legatura cu vizita.
tatatal, daca voia sa isi vada copilul trebuia sa ceara

Bietul copil..lipsit si de sustinere afectiva si financiara, din vina ambilor parinti.
La proces, trebuie ca partea care cere, sa dovedeasca ca e in drept sa ceara. Trebuie sa depune adeverinta ca e la scoala si de la anaf ca nu are venituri.

Alte discuții în legătură

Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata??? frampolarbear frampolarbear Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sofiamaria sofiamaria Buna ziua, as avea rugamintea cine poate sa imi raspunda la o intrebare: este posibil ca dupa f multi ani de la divort din care a rezultat un copil, fosta ... (vezi toată discuția)