avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua sotul meu a mai fost casatorit in urma cu 17 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua sotul meu a mai fost casatorit in urma cu 17 ani . ...

Buna ziua sotul meu a mai fost casatorit in urma cu 17 ani . Din aceasta casatorie sunt doi copii respectiv 18 ani si 16 ani. Fosta sotia ia trimis citatie precum ca doreste pensie alimentara pentru cei doi. Si noi avem un copil.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:21, 17 Iunie 2022
Buna ziua! Sotul trebuie sa se apere in acel dosar si sa faca dovada ca mai are un copil. Totodata, depinde și daca mama a solicitat pensie de intreținere, iar copilul are deja 18 ani. În această situatie putem discuta de o lipsa de calitate procesuală activa, întrucât copilul este major.
Formulati urgent intampinare pentru a reduce pensia solicitata de mama cat si ca aceasta sa ii fie achitata doar copilului cu varsta de 16 ani.
Contactati un avocat macar pentru redactarea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere pensie de întreținere după împlinirea a 18 ani. poate fi modificat procentul de 16,6% stabilit de prima instanță? Raducu_Ion Raducu_Ion Bună seara, Aș dori să vă întreb ce șanse am să obțin o reducere a pensiei alimentare retribuită fiicei mele, care are vârsta peste 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian_nita72 marian_nita72 Buna ziua.Intrebarea mea este daca sotia are un copil din prima casatorie iar acum avem un copil impreuna ,care ar fi procentul care se calculeaza pentru plata ... (vezi toată discuția)